De meeste biologische verzorgingsproducten zijn voor vrouwen, maar het Amerikaanse merk Herban Cowboy probeert daar sinds enkele jaren verandering in te brengen. Tegen de stroom in knokte het bedrijf zich een weg naar de top. Tegenwoordig worden de deodorant, parfum, scheerzeep en after-shave balsem van Herban Cowboy door talloze Hollywood celebs gebruikt. Maar dat was ooit wel eens anders.

De oprichters van Herban Cowboy waren zo goed als helemaal blut toen ze vanuit een achterkamertje langs een onverharde weg startten met hun merk. Ze beschikten niet over internet en hadden een telefoonlijn die het meer niet dan wel deed. Maar ze hadden wel een duidelijk doel voor ogen: milieuvriendelijke producten voor mannen op de markt brengen.

Bij het vervaardigen van hun eerste producten versleten ze niet alleen de nodige potten en pannen, maar kregen ze hun producten aanvankelijk ook aan de straatstenen niet kwijt. De meeste verkopers van verzorgingsproducten zagen namelijk geen brood in biologische verzorgingsproducten voor mannen.

Missie

Tegenwoordig worden de producten van Herban Cowboy verkocht door bekende ketens van verzorgingsproducten en is het merk ook ver buiten de landsgrenzen bekend. En ook Hollywood ontdekte Herban Cowboy. Zo wordt er op de sets van Gossip Girl en Medium gebruik gemaakt van Herban Cowboy-producten.  

Toch beweert het bedrijf zelf dat de aanvankelijke missie: producten maken die minder belastend zijn voor het milieu, nog altijd belangrijker is dan geld verdienen. Daarom doet Herban Cowboy via diverse organisaties ook extra inspanningen om het milieu te ontlasten en ook de verpakkingen van de producten zijn volledig biologisch.