Voortaan kun je elke maand goedkope tampons op de kop tikken én het goede doel steunen. Alles wat je moet doen is een tamponabonnement nemen via de nieuwe website Supertamp. Wie zich inschrijft ontvangt maandelijks via de post een doosje met 24 tampons voor de vriendelijke rijs van 2,95 euro. per maand. De tampons ontvang je in een discrete verpakking, gewoon door de brievenbus. Supertamp doneert 100 procent van haar nettowinst aan projecten voor meisjes in ontwikkelingslanden. Met Supertamp zorg je dus goed voor jezelf én voor een ander.

 

Supertamp is onderdeel van Supergoods, een nieuw sociaal consumentenmerk dat werd opgericht door ervaren ondernemers en alledaagse thuisproducten op abonnementsbasis levert. Het eerste product dat Supergoods op de markt brengt zijn de tampons onder de naam Supertamp.

Abonneer je op tampons
Hoe werkt het? Heel simpel. Je sluit via de website van Supertamp een abonnement af en ontvangt voortaan elke maand een pakje tampons in je brievenbus. Supertamp is een tampon met een zijdezachte omhulling en doet volgens Supergoods niet onder voor de andere, bekende concurrenten. De tampons die binnen Europa worden geproduceerd zijn gemaakt van natuurlijk materialen en bevatten geen chemische toevoegingen. De tampons zijn comfortabel, effectief en veilig, zo belooft Supergoods

Een ander enorm voordeel is dat je nooit zonder komt te zitten, want maandelijks valt er een nieuwe voorraad door de brievenbus. Een ander pluspunt is dat je bij Supertamp ook zogenaamde mixpakketten kunt bestellen. Die vind je op de website terug onder de naam Mix Medium en Mix Maxi. Je hebt de keuze tussen mini tampons, normal tampons en super tampons. Ook voor deze mixpakketten betaal je gewoon 2,95 euro. Verzendkosten zijn er ook niet.

Wie bang is om vast te zitten aan een abonnement waar je niet makkelijk vanaf komt: wees gerust. Je kunt je account altijd en op elk moment stopzetten. Dit doe je door in te loggen en te kiezen voor ‘account opzeggen.’ Je kunt ook af en toe eens een verzending overslaan. Verder kun je op ieder gewenst moment jouw keuze van tampons aanpassen. 

Lage prijs
Het verschil zit hem ook in de prijs. Dat de tampons goedkoop op de markt kunnen worden gebracht, komt omdat het bedrijf de kosten bewust laag houdt. Bovendien doneert Supergoods jaarlijks 100 procent van haar nettowinst aan sociale projecten in ontwikkelingslanden. Op die manier wil het consumentenmerk structureel bijdragen aan het bestrijden van ongelijkheid in de wereld. Supergoods werkt daarvoor samen met Plan Nederland. 

Zo wordt de winst van Supertamp volledig gedoneerd aan de campagne ‘Because I’m a Girl’ van Plan Nederland. Via deze campagne wordt strijd gevoerd tegen kinderarbeid, kindhuwelijken en kindprostitutie. Met de campagne, die op meisjes is gericht, wil de organisatie gelijke kansen voor meisjes creëren over de hele wereld, bijvoorbeeld door  onderwijs toegankelijker voor hen te maken. Meisjes blijken in ontwikkelingslanden toch vaak de sleutel tot het doorbreken van de armoedespiraal. 

Andere, eerlijkere marktbenadering
Om het donatiebedrag zo hoog mogelijk te maken, ontvangen de aandeelhouders van Supergoods geen dividend en worden de kosten voor bedrijfsvoering, management en marketing tot een minimum beperkt. Joost Gielen, één van de oprichters: “Met Supergoods willen we bewijzen dat een andere marktbenadering en een broodnuchtere bedrijfsvoering structureel tot meer winst kunnen leiden. Winst die we niet in onze eigen zakken laten verdwijnen, maar die we jaarlijks volledig doneren aan sociale projecten in ontwikkelingslanden.”

Net als een steeds grotere groep consumenten streeft ook Supergoods naar een eerlijke en duurzame wereld en samenwerking met hulporganisaties. Joost Gielen: “Door zich aan te sluiten bij Supergoods kunnen consumenten hier aan meewerken. We hebben gekozen voor Plan Nederland omdat we in Plan een betrouwbare en professionele partner vinden die werkt aan duurzame verbeteringen in levensomstandigheden en toekomstperspectief van kinderen.”

Supergoods wil in de toekomst trouwens behalve tampons ook scheermesjes onder de naam Supershave op de markt brengen. Ook kun je je wellicht binnenkort ook abonneren op contactlenzen. Houd de website van Supergoods daarom in de gaten. 

Info
Wil jij een tamponabonnement surf dan naar Supertramp en klik op de button ‘Probeer gratis, sluit je aan.’ Vervolgens maak je de keuze uit ‘mini,’ ‘normal,’ ‘maxi’ of een ‘mix.’ Helaas zijn de tampons momenteel alleen in Nederland te bestellen, maar bij Supergoods sluiten ze niet uit dat Supertamp in de toekomst ook in andere landen, zoals België, verkrijgbaar zal zijn.

Over Plan Nederland
Plan Nederland is een internationale kindgerichte ontwikkelingsorganisatie die zich al 76 jaar inzet om de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden te verbeteren. Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 50 ontwikkelingslanden. Monique van ’t Hek, directeur Plan Nederland: “Wij verwelkomen initiatieven zoals die van Supergoods. Plan richt zich specifiek op meisjes omdat zij vaak structureel achtergesteld worden, maar tegelijkertijd ook de sleutel in handen hebben om de armoedespiraal te doorbreken. In die zin is het wel symbolisch dat het eerste product dat Supergoods in de markt zet tampons zijn. In veel landen gaan meisjes namelijk niet naar school wanneer zij ongesteld zijn, omdat zij niet de beschikking hebben over goede hygiënische middelen voor dit maandelijkse ongemak. Dat hindert hun schoolcarrière.”