In de lente en de zomer is het altijd extra leuk om je nagels te lakken, maar als je de restjes wilt verwijderen, kun je vaak niet anders dan nagellak remover met aceton gebruiken. Niets is minder waar, want voortaan kun je nagellak ook verwijderen met biologische doekjes, die zijn gemaakt op basis van soja, maïs en citroengras.

 

De milieuvriendelijk doekjes, op basis van etherische olie van citroengras bevatten natuurlijke soja en maïs en reinigen en voeden je nagels, zonder het uitdrogende effect van andere removers. De doekjes zijn bovendien biologisch afbreekbaar en makkelijk mee te nemen.
Het gebruik van de milievriendelijke remover doekjes is ook eenvoudig. Je brengt de remover via het doekje aan op de schoon te maken nagels. Als je alle nagels hebt gehad, begin je te wrijven bij de eerste nagel die is behandeld.

De biologische Soja Nagellak remover doekjes zijn online te bestellen via Biocosmetica.Voor 14,95 euro heb je een pakketje van tien doekjes in huis.

Of je kiest voor de goedkopere Bio Goji doekjes, die zijn gemaakt van biologische katoen en voorzien van een milde reinigingslotion, zonder alcohol. Je vindt de remover doekjes in de rubriek make up, onder ‘removers.’