Huidverzorging kan een ware aanslag zijn op je portemonnee. Daarom schreef Candice Kumai ‘Cook Yourself Sexy.’ In het boek vind je allerhande recepten voor verzorgingsproducten die niet alleen makkelijk te maken zijn, maar ook met producten die je al in huis hebt zoals olijfolie, kaneel en eieren.

 

Olijfolie
Olijfolie heeft iedereen in huis. Het doet wonderen voor je haar. Masseer een theelepel olijfolie op je haar en richt je daarbij vooral op de haarpunten. Wikkel een warme, vochtige handdoek om je haar en laat de olijfolie twintig minuten intrekken. Spoel je haren daarna uit met  warm water. Ook voor je oogleden is olijfolie een weldaad. Je brengt het aan met een wattenstaafje voor een goede hydratatie. 

Bruine suiker
Met bruine suiker maak je in een handomdraai een scrub die de dode huidcellen op je lichaam verwijdert. Gebruik het niet voor je gezicht.  Meng een half kopje bruine suiker met twee soeplepels olijfolie, twee theelepels havervlokken en een halve theelepel gemalen kaneel. Het mengsel stimuleert namelijk de bloedtoevoer en maakt je huid veerkrachtiger. Ook helpt het puistjes bestrijden. Als je een halve theelepel gemalen nootmuskaat toevoegt, heeft het ook een ontstekingsremmende werking. Breng het mengsel in cirkelvormige bewegingen aan op je huid en spoel het na enkele minuten af. 

Avocado
Ook avocado is goed voor je haren. Klop een eierdooier en meng er een theelepel olijfolie en honing door. Plet een halve avocado en breng dit mengsel aan op de punten van je haar en dan pas op de wortels. Laat het tot twintig minuten intrekken en spoel het dan uit.

Kaneel
Kaneel is een middeltje om verstopte poriën aan te pakken, het helpt ook acne bestrijden. Meng een kwart van een kopje witte suiker met een soeplepel olijfolie, een theelepel gemalen kaneel en een theelepel geraspte gember. Breng dit mengsel in cirkelvormige bewegingen onder de douche aan, vervolgens spoel je het af.

 

Eieren
Eieren zijn goed voor je huid, met name de eiwitten die helpen je huid tijdelijk strakker te maken. Klop een soeplepel eiwitten op en meng dit met een halve theelepel honing. Smeer dit op je gezicht en laat het een kwartier intrekken. Vervolgens spoel je af met warm water en een washandje.

Haver
Havermout helpt een gevoelige huid kalmeren. Meng twee soeplepels haver met een lepel yoghurt en een theelepel honing. Breng dit papje aan terwijl je je gezicht masseert, laat het twee minuten rusten en reinig daarna grondig. Je kunt ook een vierde van een rijpe banaan mengen met twee soeplepels havermout, een theelepel sojamelk een snuifje gemalen kaneel of nootmuskaat. Breng de brij voorzichtig op je gezicht aan, laat dit gedurende tien minuten in trekken en spoel het vervolgens af.

‘Cook Yourself Sexy’ van Candice Kumai.