De maand oktober staat bij Glossybox in het teken van extra verzorging bij koudere temperaturen en jezelf mooi maken voor een dagje of avondje uit. De ‘Dressing Up’ Glossybox bevat zes verzorgingsproducten: Ginvera Green Tea Exfoliating Marvel Gel, ultra-hydraterende crème van Diadermine, amandel gezichtsolie van Weleda, de Elf Wimperkruller, Perfection volume mascara van Rituals en de Anatomicals Stop Cracking Up Lip Balm. Wij deden de test. Een review.

 

Ginvera Green Tea Exfoliating Marvel Gel
De Green Tea Exfoliating Marvel Gel van Ginvera verwijdert make-up en onzuiverheden en lost doffe huidcellen op. Dit zou de opname van je moisturizer bevorderen en je huid fris, egaal en stralend maken.Dit van origine Aziatische merk is normaal te verkrijgen bij het prestigieuze warenhuis Harvey Nichols in Londen, maar nu kunnen wij er dus ook mee kennis maken. Ginvera is bedoeld om het gezicht grondig te reinigen. Je brengt her en der op je gezicht wat gel aan en masseert het vervolgens over je hele gezicht met water. Bedoeling is om je te concentreren op je T-zone. Daarna spoel je het af met water.
Wat direct opvalt is dat de gel niet schuimt. We voelen direct dat het werkt, want de huid begint licht te prikkelen: een teken dat er grondig wordt gereinigd. Na het afspoelen zien we aan ons roze gelaat dat de doorbloeding is bevordert. Onze huid voelt schoon en glad. Door de intense reiniging voelt de huid strak aan, maar ook wat droog. Daarom is het wel nodig om een gezichtscrème aan te brengen. Na gebruik van Ginvera zou de huid een crème beter opnemen. We zijn benieuwd.

Ginvera Green Tea Exfoliating Marvel Gel, Adviesprijs 27,50 voor 60 ml.

Onze ervaring: Wij vinden het een goed product en snappen dat de Aziaten dit product veel gebruiken. Grondige reiniging van de huid, zeker goed voor het aanpakken van de vette met T-zone. Een aanrader. 

Gezichtsverzorging van Diadermine 
De lichte en snel absorberende formule van de Ultra-hydraterende Crème van Diadermine zou diep in de huid doordringen en zorgen voor een optimale hydratatie. De formules zijn dermatologisch getest om de gevoelige en reactieve huid te kalmeren, hydrateren en beschermen tegen externe factoren. 
Nu onze huid grondig is gereinigd, is een vochtinbrengende crème wel noodzakelijk. We smeren de crème van Diadermine. Eigenlijk heb je maar weinig nodig om je hele gezicht in te smeren, valt ons op. In combinatie met de reiniging van Ginvera voelen we dat de huid glad en zacht is. Dat gevoel blijven we eigenlijk de hele dag houden.  


Ultra-hydraterende Crème van Diadermine, adviesprijs 9,99 euro/fullsize.

Onze ervaring: Prima crème. Wij vonden dat onze huid de hele dag glad en verzorgd aanvoelde. Ook vonden we dat onze droge huid goed werd gevoed en voldoende gehydradeerd werd.  

Gezichtsverzorging van Weleda
Als extra zit er voor iedereen deze maand een product van Weleda in de Glossybox: de Amandel verzachtende gezichtsolie. De huid van het gezicht kan bijzonder gevoelig reageren op verschillende invloeden van binnen en buitenaf. Weleda’s natuurzuivere gezichtsverzorging stimuleert de gezonde krachten van onze huid, waardoor de huid haar natuurlijke schoonheid behoudt.
Een fijne huidolie, die doet wat het belooft. Aangezien onze huid door de herfst al flink droger was geworden, is deze olie een prima product om de huid te verzachten en te voeden. De olie heeft een aangename, natuurlijk geur en is niet te vettig.   

Amandelolie van weleda, adviesprijs 14,48 euro.

Onze ervaring: Zeer fijn verzorgingsproduct, trekt goed in de huid en ruikt aangenaam. Voelt zeer verzachtend aan en geeft een zachte, gevoede huid. Een echte aanrader. 

ELF Wimperkruller 
Een handige beautytool die van pas komt bij het creëren van perfecte wimpers is de ELF wimperkruller. Een kruller die makkelijk in de hand ligt en niet zwaar aanvoelt voor de wimpers. Door de wimpers te krullen, lijken je wimpers langer en voller. Korte wimpers worden zichtbaarder, waardoor ogen meer expressie krijgen. 
Wij moeten eerlijk zijn: de aanblik van de wimperkruller jaagt ons een beetje schrik aan. Dat gevoel hebben wij overigens bij alle wimperkrullers. Het ziet er uit als een marteltuigje. Onze vrees blijkt ongegrond, dankzij een rubberen randje worden de wimpers niet beschadigd bij het krullen. Ook geeft het rubbertje een ‘zachte’ druk. Omdat we van onszelf al lange en krullende wimpers hebben, is het moeilijk om een goed oordeel te vellen over dit product. Hoe dan ook: voor mensen met dunnere wimpers lijkt het ons wel een uitkomst. Na het krullen van de wimpers is het tijd voor het aanbrengen van de mascara. 

Elf wimperkruller, adviesprijs 1,00 euro. 

Onze ervaring: Wij zijn geen specialisten op dit vlak, maar zover wij kunnen beoordelen een goede wimperkruller. Dankzij de rubberen rand worden de wimpers niet beschadigd en voelt het niet onaangenaam. 

Rituals Perfection volume mascara
In de Glossybox vinden we de Perfection volume mascara van Rituals. Deze mascara is zeer gemakkelijk aan te brengen en zorgt voor mooie en volle wimpers, lezen we. De mascara bevat alleen maar natuurlijke materialen en is aangevuld met vermalen edelstenen. 
Weer moeten we eerlijk zijn: wij zijn zelf geen dagelijkse gebruiker van mascara en vinden het daarom lastig om een gefundeerd oordeel te vellen. Wat ons wel direct opvalt is dat de mascara niet klontert en allesbehalve ‘zwaar‘ aanvoelt, wat we eerder wel vaak hadden bij andere mascara’s en een erg onaangenaam geeft. Verder is de mascara inderdaad makkelijk aan te brengen en hij blijft de hele dag goed zitten. 

Perfection volume mascara van Rituals, adviesprijs 15,50 euro.

Onze ervaring: prima mascara, makkelijk aan te brengen, plakt niet en geeft niet af, geeft geen ‘zwaar‘ gevoel. Prima keuze.  

Anatomicals
Omdat het najaar steevast zorgt voor te droge lippen, heeft Glossybox het lipproduct Anatomicals Stop Cracking Up Lip Balm toegevoegd. Deze lipbalsem belooft perfecte, zachte ‘kissable’ lippen. Geen stick ditmaal, maar een tube met een speciaal schuin dopje om de lipcrème direct op de lippen aan te brengen.
De crème is dik en stroperig, maar niet onaangenaam. Geen sterke smaak, wat wij eigenlijk wel prettig vinden. Zo’n allesoverheersende aardbeiensmaak hoeft voor ons niet zo nodig. Verder doet deze Stop Cracking Up Lip Balm wat het belooft: je droge en schrale lippen voeden, zodat barstjes deze herfst tot het verleden behoren.

Anatomicals Stop Cracking Up Lip Balm, adviesprijs 3,95 euro.

Onze ervaring: een tube die je net als een stick makkelijk in je tas kunt meenemen. De lipbalsem heeft geen overheersende geur, wat wij aangenaam vinden. De lipbalsem is dik, maar niet ‘zwaar.’ Geeft een aangenaam gevoel en doet wat het belooft: droge lippen bevochtigen en voeden. Goede keuze.

De Glossybox ‘Dressing Up’ is te bestellen via glossybox.nl. Wie zich abonneert kan maandelijks voor slechts 14,95 euro een box met schoonheidsproducten ontvangen en dus een hoop geld besparen.