Huil jij ook wel eens zoute tranen? Tranen van verdriet, tranen van het lachen, bittere tranen, krokodillentranen of tranen van woede? Of stromen de tranen over je wangen bij het snijden van uien of schieten je ogen alleen vol bij het niezen? Weet dan dat je tranen niet verloren hoeven te gaan en dat mag je letterlijk nemen. In Londen verkopen ze sinds kort namelijk ‘tranen in een pot zout.’ Het zout zou zijn verzameld van menselijke tranen, dus menselijke emoties die hebben geleid tot waterlanders die vloeiden in diverse buien en die je nu over je eten kunt strooien. Doet u mij dan maar een potje ‘tranen van het lachen.’

 

Je kunt kiezen tussen diverse potten zouten tranen bij de Londense winkel Hoxton Street Monster Supplies, waar Het Zout Gemaakt Van Tranen te koop is: ‘Tears of Sorrow,’ ‘Tears Shed While Sneezing,’ ‘Tears While Chopping Onions,’ ‘Tears of Laughter’ en ‘Tears of Anger.’

Het vrolijkste zout van de wereld?
Wil jij ook eens wat menselijke tranen over je aardappelen of groenten strooien? De potten met zoute tranen zijn ook online te koop via de webshop van Monster Supplies. Je kunt ook ineens het hele gamma bestellen en afhankelijk van je eigen bui van het moment je eten een beetje verdrietig maken met het verdrietigste zout van de wereld. Wij geven dan toch de voorkeur aan de pot ‘lachtranen,’ zo aan het einde van de dag.

Cry me a River?
Voordat je het lied ‘Cry Me a River,’ helemaal anders gaat beluisteren en je jouw eigen tranen gaat opvangen in een tissue om ze te laten verwerken tot het pot met zout van ‘verdriet,’ willen we wel nog even dit kwijt. In de Britse stijlpers werd het ‘verdrietigste’ zout inmiddels besproken en wat blijkt? Het bedrijf Halen Môn in Noord Wales, dat al meer dan tien jaar organic zeezout produceert, maakt het tranenzout van … met de hand geoogst zogenaamd Anglesey zeezout. Het zijn dus tóch geen echte menselijke tranen, maar origineel is het wel.

Het zout van ‘menselijke tranen’ is online te bestellen bij Monster Supplies. Per pot betaal je net geen 9 euro. Voor het hele gamma moet je dus ongeveer 45 euro neertellen.