Op zondag 22 april vindt in Hasselt de eerste editie plaats van 1m². De organisatie van dit evenement wil makers, ontwerpers, artiesten, doeners, denkers en creatieve ondernemers de kans bieden om eigen werk te tonen, ervaringen uit te wisselen of creaties te verkopen op 1m². Een bijzonder concept dat iedereen uitdaagt om op een minimale oppervlakte, er het maximale uit te halen.

Het evenement gaat door in ‘De Brandewynsketel,’ een oude jeneverstokerij en een prachtig en monumentaal decor voor een bonte mix van deelnemers die de bezoekers verrassen met hun inventiviteit en creativiteit, want dát is waar 1m² over gaat.

Voor wie is 1m² bedoeld? Voor alle Crea Bea’s, voor mensen die graag met anderen een dialoog aangaan over hun werk, voor mensen die een demonstratie willen geven of een bijzonder concept willen voorstellen. Verder wordt iedereen die ‘iets’ met eten doet aangemoedigd om zich te komen presenteren en ook iedereen met groene vingers of personen die de combinatie van ‘groen’ met ‘eten’ in de praktijk brengen: bestel jouw vierkante meter. 

Verder zijn welkom: masseurs, fotografen, artisanale jeneverstokers, bioboeren, muzikanten, dichters, schrijvers en… vul zelf maar aan. Deelnemers wordt gevraagd zijn of haar vierkante meter zo aantrekkelijk mogelijk in te richten, waarbij je hoog, breed en ruim mag denken, maar wél binnen één vierkante meter.

Handgemaakt en eerlijk

Het idee voor één vierkante meter komt van Annemiek Hamelink en Mitsy Sleurs, zelf twee creatievelingen die veel met keramiek werken en beiden een webwinkel hebben op Etsy. “We houden van handgemaakt, eerlijk en bijzonder en we vinden het een uitdaging om creatievelingen samen te brengen in een ietwat apart concept.”

Interesse om deel te nemen, stuur een mail naar eenvierkantemeter eenvierkantemeter of surf naar de website van eenvierkantemeter.