December is de maand van gezellig samen zijn. Dat laatste is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommigen hebben weinig anderen om zich heen die hen aandacht geven. Vooral oudere mensen hebben het deze maand moeilijk. Onder het motto ‘Schrijf eens een kaartje, want post maakt blij’ zetten Project Postmaatje en Cardcetera ons aan het schrijven.

Project Postmaatje koppelt schrijvers van postkaarten aan een vast postmaatje; een oudere die zich hiervoor heeft opgegeven. Een kaartje sturen lijkt een klein gebaar, maar het is een gebaar dat de ontvanger laat weten ‘iemand denkt aan je.’ Het project is een initiatief van Stichting Eefies, opgericht door Eef en Edwin. De stichting heeft als doel om de communicatie met en tussen verschillende doelgroepen te stimuleren en zo bij te dragen aan wederzijds respect.

Ontvangers gezocht
Schrijvers meldden zich massaal aan voor Project Postmaatje, maar ontvangers zijn er nog wat minder. Veel ouderen voelen schaamte; ze geven niet graag toe dat ze zich eenzaam voelen. Daarom is het in december voor schrijvers ook mogelijk om eenmalig een (kerst)kaartje te sturen aan een of meerdere ouderen via de speciale kerstactie. Zo krijgen extra veel ouderen in de feestelijke decembermaand een kaartje in de bus. Op deze manier vergroten Eef en Edwin de naamsbekendheid van hun mooie project. En: zo willen ze ook de drempel verlagen voor ouderen om zich in te schrijven voor een vast postmaatje.

Cardcetera
Na het lezen van de informatie over de speciale december actie, besloot Astrid van kaartenwinkel Cardcetera om het Project financieel te steunen. Want ook Astrid gelooft in de kracht van een kaartje. Hoe klein het gebaar ook lijkt, een kaartje in je brievenbus kan een wereld van verschil maken. Tot en met 1 januari is daarom in haar webwinkel de set ‘Aandacht voor een Ander’ te koop. De set bestaat uit vijf kaartjes, die feestelijk verpakt verstuurd worden aan wie je maar wil. Natuurlijk met een mooie boodschap op een cadeaukaartje. De set kost 5 euro en hiervan gaat 2 euro naar Project Postmaatje.

Meer informatie: Aandacht voor een ander