Studenten van The Spitzer School of Architecture in New York hebben een huis ontworpen voor tien gehandicapte katten die worden verpleegd in een dierenziekenhuis in de … Catskills. In het Meowhaus zullen straks tien katten een gelukkig onderkomen vinden.

 

De tien katten hebben cerebellar hypoplasia – een ziekte die alleen voorkomt bij katten en honden – waarbij een bepaald deel van de hersenen bij de geboorte niet is volgroeid. Hierdoor hebben de dieren last van spastische bewegingen en evenwichtsstoornissen.

In het Meowhaus zullen de gehandicapte katten straks in een comfortabele en stimulerende omgeving vertoeven. De studenten hebben het huis namelijk speciaal ontworpen voor katten met evenwicht- en motorische problemen.

In het kattenhuis krijgen de katten straks elk hun eigen ruimte. Verder zal er een ‘eetkamer’ komen en een buitengedeelte. Verzorgers en vrijwilligers hebben verder makkelijk toegang tot het huis om de katten te verzorgen en met ze te spelen.

Het Meowhaus zal verder volledig worden gebouwd met gerecycleerd materiaal dat de studenten in de directe omgeving proberen te recupereren, zoals ramen, deuren en het dak.  

Het Meowhaus wordt momenteel gebouwd, maar de studenten doen nu een oproep aan kattenliefhebbers om geld te doneren om het project verder te kunnen zetten. Wie diep in de buidel tast, kan straks zelfs zijn of haar naam op het huis zien prijken. 

Meer informatie over het Meowhaus project vind je via deze link.