Deze halsketting met schaartje en ‘hier knippen’ lijntjes is met de hand gemaakt door La Petit Lapin, een ontwerpster van juwelen uit Praag. De 24-jarige Tsjechische maakte het met de ouderwetse kledingpatronen in het achterhoofd. La Petit Lapin maakt nog meer delicate en originele juwelen, zoals oorbellen van lichtgevende inktvisjes en kettingen van een ‘ontsnappend’ Nemo-anemoonvisje.

De halsketting met schaartje wordt verkocht via de webshop van La Petit Lapin op Etsy. Daar is de ‘Cut It This Way’-ketting ook in een witte uitvoering te verkrijgen, zodat hij mooi opvalt op zwarte kleding. Ook origineel is de collectie oorbellen van inktvisjes, omdat ze net als echte inktvissen van binnenuit licht geven.

De jonge ontwerpster noemt haar juwelen zelf grappige, kleurrijke en lieve ontwerpen die ze met veel geduld maakt. Ze geeft ook uitleg hoe ze zijn gemaakt, van welke materialen en geeft soms gedetailleerde informatie over haar ‘onderwerp.’ Dat niet alle inktvissen op dezelfde manier licht geven, bijvoorbeeld.

Kuifje

Maar La Petit Lapin heeft ook iets met stripfiguren. Ze stopt de stripfiguren in kleine flesjes die je om je nek kunt hangen. Hiervoor kiest ze eerst een tafereeltje, zoals ‘Kuifje op een rots met zijn hondje.’ Een delicate klus die werd uitgevoerd met eindeloos veel geduld en het gebruik van twee pincetten.

Ook Superman heeft de juwelenontwerpster al ‘gevangen’ in een flesje. De superheld lijkt op weg naar een reddingsactie, maar La Petit Lapin noemt haar kunstwerkje doodleuk ‘Captured Hero.’

Meer ‘heroïsch’ is de ketting ‘The Most Powerful Kid’ met een figuurtje dat aan gewichtheffen doet. Deze keer is de krachtpatser een meisje met spierballen dat een eerste podiumplaats heeft veroverd.

Sleutels kwijt

Ook leuk zijn de doordeweekse taferelen die La Petit Lapin in elkaar knutselt, zoals de moeder met twee kinderen die haar werkende man verwelkomt of het echtpaar waarvan de vrouw koortsachtig in haar handtas zoekt naar haar sleutels en de man geduldig staat te wachten.

Films

Maar ook speelfilms kunnen de Tsjechische inspireren, zoals te zien is aan een spannende ontmoeting tussen twee spionnen die koffers uitwisselen (Spy Rendez-Vous) en verder inspireerden ook films als Jaws en Godzilla haar al tot het creëren van juwelen.  

Praktisch

Je kunt de grappige en lieve juwelen van La Petit Lapin vinden in haar webshop op Etsy. Voor de prijs hoef je het niet te laten, want de ontwerpster vraagt voor haar ‘Cut it This Way’-ketting met schaartje slechts drie euro. Hiervoor pakt ze het nog zorgvuldig in met ‘plastic bubble wrap.’