Zondag 13 mei 2012 is het moederdag en om dit jaar eens origineel uit de hoek te komen, hebben wij een leuke tip voor je. Geef je moeder eens een rapport cadeau. Vertel haar wat je allemaal goed aan haar vindt of misschien wil je haar vertellen dat je best wat vaker met haar zou willen praten of dat je wat meer knuffels krijgt. Weer een leuke cadeau verkrijgbaar bij gezinnig.nl.

 

Met het moederrapport krijgen vooral kinderen een stem, maar niets belet je om je moeder als volwassene een rapport te geven met haar pluspunten. Het moederrapport, een soort gevulde ansichtkaart met acht pagina’s om vragen te beantwoorden en cijfers te geven, inclusief gekleurde stickers, is verkrijgbaar bij gezinnig.nl.

“Ik ben eerlijk, soms streng, te vertrouwen, heel lief, kook lekker en geef complimentjes. Mijn uiterlijk krijgt een 8 (er is geen enkel kledingstuk dat per direct uit mijn kledingkast verwijderd hoeft te worden), mijn vermogen te luisteren scoort een 6 en voor mijn computergedrag krijg ik een 2 (ze zit de hele dag achter de computer),” aldus de beoordeling van een dochter van 8 jaar.

Door de ogen van een kind
De eerlijkheid is ontroerend. Geweldig om je eigen gedrag eens door de ogen van je kind te bekijken. Wat vindt je kind van jou? Doen jullie leuke dingen samen? Praten jullie voldoende? Ben je goed in knuffelen? Hoe wordt de belangrijkste baan van je leven beoordeeld? Het is leuk en leerzaam! Zowel voor kind als ouders en grootouders.

Heidi van uitgever Heidewietska die de rapportjes maakte, legt uit: “Kinderen worden op alle fronten beoordeeld en getoetst. Met dit rapport wil ik kinderen een stem geven om te zeggen wat zij denken en vinden. En ook, de momenten om echt met elkaar te praten worden steeds schaarser. Veel ouders werken en kinderen zijn druk met activiteiten en de computer. Dit rapport geeft gelegenheid om samen over de uitkomsten te praten.”

Het moederrapport is te bestellen via gezinnig.nl, rubriek ‘Dit vinden moeders leuk.’ Je vindt er trouwens nog andere leuke cadeau’s voor moeders, zoals een kaart met zomerbloemzaadjes bijvoorbeeld: leuk om per post naar je moeder op te sturen.