Anneleen Deseyn uit Avelgem bakt elke week een taart voor iemand die het verdient. Met haar taarten wil ze de verzuring in de maatschappij tegengaan. Daarom gaat ze vanaf deze maand een jaar lang elke week een taart bakken en jij mag kandidaten voordragen.

De eerste persoon die een taart heeft gekregen, had een zware periode achter de rug. Ze was beide grootouders op korte tijd verloren aan kanker. Ook heeft ze al taart gegeven aan iemand van het secretariaat van een school, omdat deze vrouw dag en nacht klaarstaat voor iedereen. De laatste persoon die een taart kreeg, was een stagiaire die erg haar best deed.

Tegen de verzuring
De 24-jarige Avelgemse bakt sinds 3 november 2014 elke week een verse taart. Met haar taarten wil ze het leven van mensen een beetje ‘zoeter’ maken. Dat wil ze een jaar lang volhouden. Op haar Facebookpagina en blog kun je meegenieten van haar verhalen. “Dit is mijn manier om de verzuring tegen te gaan. Zoveel mensen doen veel voor anderen en krijgen nooit het bedankje dat ze verdienen,” aldus Anneleen Deseyn.