Cardcetera is een online webwinkel met een groot assortiment ansichtkaarten. Eigenaresse Astrid leerde zelf de unieke waarde van een kaart kennen toen ze in het buitenland woonde. Volgens haar kun je je behoorlijk eenzaam voelen als je door een moeilijke periode gaat en ver weg woont van familie of vrienden. “Op dat soort momenten voelt een kaart aan als een hart onder de riem of een warme omhelzing. En zoiets voelt altijd goed: wie of waar je ook bent,” aldus Astrid.

En dat is nu juist het punt waar Cardcetera en Stichting Postvriend  elkaar gevonden hebben. Stichting Postvriend wil op eenvoudige wijze de eenzaamheid in onze samenleving verkleinen. Dit doen zij door kaartjes te versturen naar diegenen die wel een verrassing op de deurmat kunnen gebruiken. Postvriend slaat hiermee een brug tussen mensen die graag post willen ontvangen en hen die dergelijke post willen versturen.

Kaartje als persoonlijk contact
Astrid van Cardcetera vindt het werk van deze stichting belangrijk. “De maatschappij is veel individualistischer geworden, mensen hebben vaker het gevoel van eenzaamheid. Daarom start Cardcetera een actie om het werk van Postvriend te ondersteunen en te promoten.”
Het moest hierbij gaan om een selectie kaarten, die mensen universeel zouden kunnen versturen om een ander te zeggen: “Ik ben misschien niet altijd bij je, maar ik denk aan je. Je bent niet alleen, het komt goed.” Want een een kaart met een handgeschreven tekst… daar kan geen e-mail of sms tegenop, zo meent Astrid.

Motivation en Books
Met dit idee in gedachten vond de eigenaresse van Cardcetera een fotoserie van Cécile de Vries geschikt voor de hulpactie. De serie van zes kaarten, genaamd Motivation, wordt op linnen papier uitgebracht voor de actie ‘Help Stichting Postvriend.’ Naast de Motivation kaarten komt ook de serie Books uit. In deze serie zitten onder andere de foto´s van Bonnie Haenen en Lera Mashiro , de twee winnaars van de Cardcetera fotowedstrijd van maart 2014.

‘Help Stichting Postvriend’
De introductie van de serie Books, in totaal 6 kaarten, en de serie Motivation, ook 6 kaarten, vindt plaats op 19 mei 2014. Van beide series zal een deel van de opbrengst naar de Stichting Postvriend gaan. Van Books is dit 30 cent per verkochte kaart en van de serie Motivation 45 cent. Deze actie loopt tot en met 31 augustus van dit jaar. In september wordt de totaalopbrengst van de actie aan de Stichting Postvriend overhandigd. 

Meer informatie vind je op de websites van Cardcetera en Postvriend.