Postkaarten hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het leven van de Britse Marianne Houghton en haar dochter. Nu Marianne niet meer lang te leven heeft, besliste die laatste om het I Wish You Were Here Project op te richten. Doel is om haar moeder nog zoveel mogelijk postkaarten te bezorgen.  

Moeder en dochter stuurden elkaar altijd en overal kaarten: vanaf vakantieadressen of vanuit een museum. Het sturen van kaarten werd een traditie. Om die traditie tot het einde in ere te houden, wil dochterlief haar doodzieke moeder nu nog zoveel mogelijk postkaarten bezorgen.

I wish you were here
Het idee is heel simpel: koop een leuke postkaart van de stad waar je leeft en vermeld drie dingen die je leuk vindt aan je woonplaats of drie dingen die je graag doet in de plaats waar je leeft. Eindig je kaart met: I wish you were here. Die kaart stuur je vervolgens naar Marianne Houghton.

Reizen
Marianne kreeg drie jaar geleden te horen dat ze longkanker had en na een zware periode waarin ze probeerde haar ziekte te overwinnen, is ze de strijd nu aan het verliezen. Binnenkort zal ze aan haar laatste behandelingen beginnen. Hierdoor zal ze de resterende tijd – door de zware vermoeidheid die deze behandelingen met zich meebrengen – niet meer kunnen reizen.
En dat is nu net wat Marianne haar hele leven zo graag deed: reizen, plaatsen ontdekken en nieuwe mensen ontmoeten. Via de postkaarten die mensen Marianne nu sturen, kan ze alsnog dingen te weten komen over allerlei plaatsen over de hele wereld van nieuwe mensen die ze zo leert kennen.

Alle postkaarten die Marianne ontvangt, zijn te zien op de website van het I Wish You Were Here Project, zodat iedereen samen met Marianne ‘mee kan reizen over de wereld.’ Op de website vind je ook alle informatie over het project en het adres van Marianne Houghton.