Voor wie nog op zoek is naar een originele babymuts voor klein grut, is er nu de Lillie Pad Hat. Ze zien eruit als doldwaze pruikjes maar zijn desalniettemin ook lekker warm en beschermen kwetsbare babyhoofdjes tegen een gure winter. Bovendien wordt je er zelf meer dan vrolijk van.

Amanda Lillie uit Georgia in de Verenigde Staten begon een jaar of tien geleden met breien maar miste het geduld om grote breiwerken te voltooien. Daarom startte ze enkele jaren geleden ook met haken. Dat mag geen toeval heten want Amanda’s grootouders en overgrootouders blonken ook al uit in de kunst van het betere haakwerk.

De breinaalden werden al snel voorgoed opgeborgen en vervangen door de antieke haaknaalden die haar verheugde grootmoeder Amanda schonk. Sindsdien zijn de naalden Amanda’s dierbaarste bezit die niet alleen een link vormen naar het verleden maar haar er meteen aan herinneren dat ze een ambachtelijke familietraditie in ere houdt in een tijd waarin moderne technologie de wereld lijkt te hebben veroverd.

Omdat haar collectie binnen de kortste tijd sneller groeide dan Amanda haar creaties kon weggeven, begon ze een eigen webshop. De rest is geschiedenis want inmiddels veroverde Amanda de wereld met haar haakwerk, in het bijzonder met de Lillie Pad Hat.

Je kunt het babymuts-pruikje en andere originele haakwerken bestellen via de website van Etsy. Wegens de hoge vraag naar het vrolijke pruikje is de wachttijd momenteel wel opgelopen tot drie weken. Gelukkig moet onze winter nog beginnen.