Fairminds lanceert vandaag de fairtrade armbandenlijn M-Brace. 
M-brace is tot stand gekomen door een co-creatie van fairtrade platform Fairminds, jonge Nederlandse designers en de consument. De sieraden bestaan uit leren armbanden met verwisselbare zilveren beads en zijn ontworpen voor zowel mannen als vrouwen.

Fairminds gaf dit voorjaar aan 30 derdejaars studenten Edelsmeden de opdracht om een vernieuwend sieraad van zilver te maken, dat geschikt is voor zowel vrouwen als mannen. Marlous van der Horst overtuigde niet alleen het publiek, maar ook de vakjury met haar ontwerp. Ze won daarmee een reis naar Mexico én opname van het sieraad in het assortiment van Wereldwinkels en WAAR. De armbanden zijn verkrijgbaar en tevens online te bestellen via de webshop van Fairminds. De volledige set, de leren armband en een bead, is verkrijgbaar voor €25,95, een losse bead kost €18,50.

Met hart en ziel!
Aan M-brace is met hart en ziel gewerkt en dat zie je. Winnares Marlous heeft in Mexico samen met een fairtrade gecertificeerde edelsmid de eerste hand gelegd aan de productie van de stoere M-brace beads. Reststukken zilver werden gesmolten en gewalst en met veel vakmanschap tot de beads omgetoverd. Het veertje en de twee sterren horen bij de vrouwenarmband, de twee rechthoekige beads bij de mannenarmband. Afhankelijk van je smaak en bui kun je er lekker mee variëren.

Ultieme co-creatie
Fairminds: “Co-creëren doe je samen, met maximale inspraak van alle partijen. Dat is bij M-brace van het begin tot het eind gebeurd. Zelfs de naam hebben we laten bedenken door het publiek. De naam M-brace was meteen raak; het is een combinatie van embrace, brace en de ‘M’ als knipoog naar de naam van ontwerpster Marlous.”

Over Fairminds
Fairminds is hét fairtrade co-creatie platform van Nederland voor jongvolwassenen. Jaarlijks organiseert Fairminds diverse online en offline acties voor en met jongeren. Fairminds daagt jongeren uit om bezig te zijn met fairtrade, als consument, ondernemer, designer of opiniemaker en heeft een ondersteunende en katalyserende rol daarin.

Wil jij de armband M-Brace winnen?
Wij mogen aan een van onze lezers een armband schenken. Like de Facebook-pagina van Fairminds op Facebook en vertel ons via een mail wat jij van deze M-Brace armband vindt en waarom zou je deze willen winnen? Je kunt je reactie tot en met 11 december 2013 versturen naar [email protected] De meest originele reactie wordt door ons beloond met de armband M-Brace van Fairminds. 

Wil je een armband bestellen dat kan via de website van Fairminds.