Ooit werkte hij voor een van Europa’s grootste cosmeticabedrijven, maar nu zoekt de Drentse parfumeur Ben Hut het op het platteland. Niet de gefleste lucht van nat sandelhout en versgeplukte rozen, maar dat van de bekende luchtjes van Drenthe: boerenmeiden, schapen en hunebedden.

Ooit werkte Ben Hut voor een groot internationaal cosmeticabedrijf, maar vandaag de dag is de Drentse parfumeur eigenaar van zijn eigen geurbedrijf De Hutte-Cosmetics, een bad-en doucheproducten bedrijf in Zuidoost Drenthe.

De plattelandsproducten van Hut zijn bijzonder gewild. Zijn boerengeur, heideshampoo en boerenmeidenlucht zijn zelfs een groot succes. En ook in de stad is de boerenmeidenlucht van Hut een veelgevraagd product. Het betreft een bouquet als een zachte natuurgeur van bloemen en gras. Precies zoals boerendochters ruiken.

Opoe’s handzeep

?Hut wil zich, zoveel is al duidelijk, met zijn geurtjes onderscheiden van de rest. Dus kun je kiezen uit opoe’s handzeep, honingraat zeep, schapenzeep, schapenmelk douchezeep, honingshampoo, heideshampoo, douchezeep voor paardenvolk, bruisende bruine bonen badzeep, oma’s honingzalf voor de huid en de geurpotten, onder andere de geurpot boerenmeidgeur en turflucht.

Het volgende project van Hut is trouwens een shampoo die ruikt naar hunebed. Een shampoo met een diepe grondgeur: de sensatie alsof je een grot binnenwandelt. Meer van dat alles op de website van De Hutte Cosmetics.