Wie dacht dat nagels lakken eenvoudig een kwestie is van even een leuk kleurtje uitkiezen en dat vervolgens in twee laagjes aanbrengen, kent Elfi De Bruyn nog niet. Volgens haar zijn je nagels niet enkel een goedkope manier om een heus fashion statement te maken, maar zijn ze ook een onontbeerlijk modeaccessoire die je look compleet kunnen maken. Bovenal word je er ook een beetje gelukkig van, vertelt Elfi in haar pas verschenen boek ‘Happy Nails’.

In nog geen maand tijd is dat boek (Lannoo, €12,99) toe aan een tweede druk en staan er enkele vertalingen op stapel. Elfi De Bruyn heeft duidelijk de nagel op de kop geslagen met haar liefde voor nagellak.

‘Happy nails’ gaat, naast het lakken van nagels, ook over de verzorging van handen en voeten en toont je hoe je bijvoorbeeld je eigen luxueuze handscrub maakt. Daarnaast geeft Elfi ook tips hoe je oude sierraden kunt pimpen met nagellak waardoor ze weer zo goed als nieuw zijn of wat je moet doen als er onverhoeds een nagel afbreekt. Maar in de eerste plaats laat ze zien hoe je in een handomdraai de perfecte nagels creëert en dat nail art helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Sweet rock ’n roll, marble nails, wilde animal, weddingnails of kerstnagels. Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je van je nagels echte pareltjes maakt. Geen ordinaire French manicure dus want Elfi houdt van vrolijk en eigenwijs, sneakers en koekjes bakken. Of wat dacht je van nagels met spiegeleitjes en spek erop? Voor Elfi kunnen er niet genoeg glitter en knallende kleurtjes zijn en het liefst lakt ze iedere nagel in een andere kleur.

Praktisch:

Op zaterdag 7 december geeft Elfi een workshop in de Wasbar van Antwerpen en op zaterdag 21 december in de Wasbar van Gent. Een workshop duurt steeds van 10u30 tot 12u30 en kost €44 (inclusief boek) of €34 (exclusief boek). Drankjes en wafels (mét toppings!) zijn inbegrepen en je kunt je inschrijven via [email protected]

Je kunt Elfi ook volgen op haar blog ‘Glam at Heart’.