Een levendige thee- en koffiebar die wereldse drankjes en hapjes serveert in een stijlvol, internationaal interieur. Dat is het concept van de gloednieuwe horecezaak JILI die de voorbije week de deuren opende in hartje Antwerpen. Hier vind je alvast bubble tea, ook wel parelthee genoemd, een thee uit Taiwan die aan een onstuitbare opmars bezig is in het Westen. Vanaf nu dus ook verkrijgbaar in Antwerpen. 

 

De broers Jin en Hui Hu zijn jonge ondernemers en vanuit hun jarenlange ervaring als sommelier en chef in betere Nederlandse restaurants bedachten ze JILI, een horecaconcept dat een vertaling is van hun visie op smaak. Bedoeling is bubble tea, ook wel parelthee genoemd, in Vlaanderen te introduceren. 
“Ik heb de opkomst van de bubble tea van nabij gevolgd, de thee bestudeerd en verder ontwikkeld. Het geheim is de juiste balans tussen thee, geconcentreerde fruitsappen en smaakparels met als resultaat een frisse, opwekkend drankje,” aldus Hui Hu. 
Bubble tea, ook wel ‘parelthee’ genoemd, is een drank op basis van groene of zwarte thee waaraan een fruitsmaak en smaakparels, fruitballetjes die openspringen in de mond, worden toegevoegd. Klanten kunnen zelf kiezen welke smaken ze wensen toe te voegen. Je drinkt dethee zowel koud als warm en met of zonder melk. De thee-bubbles zijn gemaakt van tapioca, ofwel cassavewortel. Behalve lekker is het dus ook heel gezond. 

Verrassende smaken
Behalve bubble tea kun je hier ’s morgens ook een kop Buscaglione koffie – bekende Italiaanse koffie – drinken of meenemen. Daarnaast serveert JILI andere samengestelde theemelanges en lekkers, zoals makarons en patisserie. 
Ook het ijs dat Hui Ju met ijsmaker Giuseppe Paparo bereidt, is een aanrader. Het ijs heeft Oosterse smaken met een verrassende crunch. JILI verkoopt ook sandwiches, gemaakt met brood van de in Antwerpen wereldbekende bakkerij Goossens en belegd met verse groenten, Oosterse vinaigrettes en crèmes.

Geluk en voorspoed
“Kwaliteit en gastvrijheid  is wat wij nastreven. We willen onze klanten aangename momenten bezorgen met kwalitatieve producten en een aangename sfeer. Vandaar ook de naam, JILI, wat staat voor geluk en voorspoed,” leggen zaakvoerders Jin en Hui Hu uit. “Onze moeder bedacht deze naam. Het is een afkorting van ‘da ji da li,’een Chinese uitdrukking,” vervolgen zij.
Een bezoekje aan JILI moet een totaalbeleving zijn waarbij kwaliteit, stijl, hoogwaardige producten en een omgeving die een kosmopolitische sfeer uitademt, centraal staan. Daarom is er gekozen voor een tijdloos ontwerp met een internationaal karakter. Door de  ramen van groen (Chinees riet) te voorzien, is een rustgevende ruimte gecreëerd. De lange bank en ruime fauteuils nodigen uit om te relaxen.

Praktisch
JILI, Nationalestraat 100, 2000 Antwerpen.