Deze Electrolux Aeroballs zweven met behulp van helium door je huiskamer en zuiveren ondertussen de lucht. De ballen zijn een ontwerp van de Poolse designer Jan Aniersztajn. Hij won met zijn Aeroballs de jaarlijkse designers-wedstrijd Electrolux Design Lab. 

 

Aeroballs zijn bollen die met behulp van helium door de ruimte zweven en daar de lucht zuiveren. Ze zakken vanzelf als het tijd is om ze te vervangen.

Zintuigelijke beleving
Thema dit jaar was designervaring, waarbij de deelnemers werd gevraagd een ontwerp te maken rond de zintuigelijke beleving van huishoudelijke apparaten. Het Scandinavische Electrolux staat zelf bekend om huishoudelijke apparaten die onze zintuigen simuleren, verlichten en prikkelen.

Internationale designwedstrijd

Jan Aniersztajn van de Uniwersytet Artystyczny w Poznaniu wint een geldprijs van vijfduizend euro en een betaalde stageplaats van zes maanden in een internationaal designcentrum van Electrolux. Design Lab is in 2003 gestart en uitgegroeid tot een internationale designwedstrijd voor studenten van over de hele wereld. 

 

 

http://uap.edu.pl/2012/10/electrolux-design-lab-zwyciestwo-studenta-uap/