Het overkomt de besten wel eens. U staat aan het zwembad, maar heeft uw zwembroek of badpak vergeten. Geen nood! Vanaf nu kun je in alle  stedelijke zwembaden in Antwerpen zwemartikelen kopen uit een automaat, net zoals een Mars of een blikje limonade.

Vanaf de eerste helft van januari 2014 worden alle stedelijke zwembaden uitgerust met automaten voor zwemartikelen. Zwemmers kunnen er voor een democratische prijs kwalitatieve zwembroeken, badpakken, zwembrillen, badmutsen en zwemluiers voor baby’s kopen.

Tom Schippers van vzw Antwerpen Sportstad: “De automaten zijn vooral handig voor zwemmers die hun spullen vergeten zijn of die geen gepaste zwemkledij bij zich hebben.  Maar ook wie geen tijd heeft om naar de sportwinkel te gaan, kan bij onze automaten terecht. We denken er zelfs over om het aanbod uit te breiden naar douchegels, zwembandjes en spelmateriaal.”

De automaten komen in elk stedelijk zwembad te staan. Betalen aan de automaten kan zowel cash als elektronisch. De prijs van een badpak of zwembroek zal rond 10 euro schommelen. Je kan de kleding niet vooraf passen, maar als je de maat volledig verkeerd hebt ingeschat, dan is ruilen nog wel mogelijk.