De Spaanse Chacho Pueba, een creative director en copywriter uit Madrid, en zijn oud-tante laten weer van zich horen, want na het succesvolle Grandmother Tips 1 is er nu deel 2. En ook ditmaal krijg je weer de nodige wijze tips die je kunnen helpen om verstandig om te gaan met sociale media. Sociale media tips van oma, dus.

Chacho Pueba stelde zich onlangs voor welk advies hij zijn kleinkinderen later ooit wil meegeven, precies zoals hij vroeger zelf advies kreeg van zijn oma. Alleen moesten het wel adviezen zijn die meer passen bij deze tijd, want zelf kreeg hij indertijd dingen te horen als: “Kijk goed uit met je geld,” “Blijf uit de buurt van dat meisje” of “Ga eens naar de kapper, je lijkt wel een hippie.” 

Na deel 1 nu deel 2

Chacho Pueba bedacht tips die hij zijn zoontje nu zou willen meegeven en samen met zijn oudtante – die model stond- en zijn zus – de fotograaf – maakte hij de twee fotoreeksen, Grandmother tips 1 en 2 onder het motto: dingen die ik graag had geleerd van mijn oma. En ook in deel 2 zitten er weer een paar leuke bij, zoals: ‘Girls sleep with guys who use Photoshop, but marry the ones who work with Excel.’ Of: ‘Remember kids, true friends never post ‘Happy Birthday’ on your wall’ en ‘Don’t worry about views, comments are far, far, far, but far more important.’

Jouw tips zijn welkom

De volledige serie 2 én 1 kun je hier bekijken. Voor de derde reeks doet Chacho Pueba een oproep op jouw creativiteit. (Oma) Tips kun je insturen via de Facebook-pagina van Grandmother Tips.