Meer en meer mensen pimpen hun fiets met kleurige fietstassen en plastic bloemen. Voortaan kun je ook je saaie jasbeschermers vervangen door fleurige, gehaakte versies. Webshop Simeli ontwerpt namelijk met de hand gehaakte jasbeschermers en bijpassende sleutelhangers.

Jasbeschermers op je achterwiel beschermen je jas of rok. Meestal zijn ze gemaakt van zwart of doorzichtig plastic. Maar gehaakte jasbeschermers zijn in het Nederlandse Staphorst – waar vrouwen klederdracht dragen – niet uit het straatbeeld weg te denken. Webshop Simeli biedt nu verschillende, gehaakte jasbeschermers aan. De jasbeschermers kunnen kant en klaar besteld worden, maar je kunt ook gewoon een patroon of een haakpakket inclusief materialen bestellen en zelf aan de slag gaan.  

Granny Square

Als je nooit veel gehaakt hebt, raden we aan om te beginnen met de eenvoudige ‘granny square.’ Om je gehaakte jasbeschermers op een makkelijke en mooie manier aan het spatbord te bevestigen biedt Simeli trouwens ook speciaal ontworpen clips in de vorm van een bloemetje te koop aan.