‘Eindelijk: de app die vertelt wanneer het Rokjesdag is. Met Skirt Alert voor iPhone is niemand ooit meer overdressed of underdressed.’ Met deze woorden wordt de app Skirt Alert aan de wereld gepresenteerd. Hoe werkt het? Heel simpel, je vraagt en ontvangt actuele zon- en wind vooruitzichten, die je vertellen of en waar het binnen een half uur warm genoeg is voor een rokje op een zonnig terras in de buurt. ‘Ook krijg je een bericht wanneer de wind komt opzetten en alles omhoog zal blazen. Want dat laatste is niet de bedoeling toch?,’ aldus de bedenkers van de app. ‘Beste Skirt Alert, hier ons ziezózonnige antwoord op jullie vraag…

 
‘Beste Skirt Alert, hier ons ziezózonnige antwoord op jullie vraag. 

 Aan sommige woorden te zien, waarmee de app door jullie wordt gepresenteerd op de website, vermoeden wij dat jullie enkele gezonde, jonge knullen zijn, handig met de computer en met de nodige lentekriebels, woonachtig in de omgeving van Utrecht of Amsterdam.

Dus jongens: hartstikke bedankt voor deze handige app, die wij heel goed kunnen gebruiken om geen blaasontsteking op te lopen op weg naar de supermarkt.

Wij zijn de meisjes uit de stad die op stoepranden gaan zitten en op muurtjes en vensterbanken klimmen om maar een zonnestraaltje op te vangen.

Dan is het heel handig om te weten wanneer de wind komt opzetten en of het zo frisser gaat worden. We zwaaien wel even naar het terras op de hoek, waar jullie zitten, als we voorbij fietsen. Doei. En nogmaals: heel erg bedankt voor de app en alvast een fijne lente!

Zonnige groetjes van de meisjes van ziezózon.

Praktisch

Skirt Alert is wereldwijd beschikbaar in de App Store.

**Met dank aan collega Harry van Dooren uit Leiden.