Met de app Lapka kun je voortaan controleren of een voedingsproduct wel echt organisch is. In organische producten zitten namelijk nauwelijks nitraten. Een sensor in de Lapka meet de hoeveelheid nitraten en zo weet je direct of je in de maling wordt genomen of niet. Verder kun je met deze app ook elektromagnetische velden meten. De Lapka zal vanaf december 2012 verkrijgbaar zijn en is voorlopig alleen beschikbaar voor iPhone.

 

Lapka is in feite een meetinstrument, waarmee je verschillende waardes kunt meten. De gadget bevat vier sensoren die elk een andere waarde kunnen vaststellen. Zo meet een van de sensoren de radioactieve straling in de omgeving. Een andere sensor stelt de luchtvochtigheid vast en ook een teveel aan elektronische velden, ten gevolge van een overdaad aan elektronische toestellen, kan worden opgemeten.

Voor iedereen die enkel organisch voedsel wilt eten is de sensor die de hoeveelheid nitraten in voedsel meet wellicht het meest interessant. In organisch voedsel zitten namelijk nauwelijks nitraten: restanten van bijvoorbeeld kunstmatige meststoffen. Even meten en je weet direct of je maaltijd écht organisch is.

Meer informatie vind je op de website van Lapka.