“Wie een hond wil aanschaffen, zal op cursus moeten.” Dat vindt althans Minneke De Ridder, kamerlid voor de NVA. Dat melden de kranten Het Belang van Limburg/Gazet van Antwerpen vandaag. In Zwitserland worden hondenbezitters in spe al verplicht een cursus te volgen die hen leert omgaan met honden. Pas na het behalen van een hondenattest mogen de cursisten een hond aanschaffen. De vraag is: wie gaat de cursus geven? En wat met al die verveelde, ‘versierde’ en depressieve honden…?

 

In een interview met GVA legt Minneke De Ridder uit: “Het gaat hier om een levend wezen dat onderdak, voedsel en drinken, maar vooral ook opvoeding en de juiste aandacht nodig heeft…” Het verplichte attest moet volgens de politica onder meer leiden tot, zo lezen wij, tot ‘socialere’ honden, meer doordachte keuzes van het hondenras, het tegengaan van modegrillen  het ontmoedigen van het ‘kapotfokken’ van rassen en het verminderen van bijtincidenten.” Volgens haar zouden jaarlijks  100.000 Belgen slachtoffer worden van bijtende en agressieve honden.

Verveelde, depressieve en ‘versierde’ honden…
Wij op de redactie van ziezózon zouden er nog een schepje bovenop willen doen en hier nog een aanvullingen aan toe willen voegen: het verbieden van honden in een café als de baas zin heeft in een pilsje of tien…wat volgens ons leidt tot heel veel verveelde en depressieve honden, schoothondjes, het aankleden en verjaardagen van honden voor het eigen plezier, het aanschaffen van een modehond die eigenlijk thuishoort in een ander klimaat en land, het verbieden van honden in de stad,  het verplichten van het laten rennen en stokken van honden ergens op een geschikte plaats waar niet al te veel kinderen zijn …

Onder dit artikel nog de YouTube A Dog’s Life: het leven gezien door de ogen van een hond.

Foto©Sharon-Anouk Brouns: Een verveelde Surinaamse hond, achtergelaten en gedumpt op een eiland bij Paramaribo.

Bron: GvA. Het volledige artikel is te lezen via deze link.

A Dog’s Life: het leven van een hond, gezien door de ogen van een hond…