De Wasbar in Gent is een gloednieuwe wasserette, bar en kapsalon waar ze korte metten maken met de oersaaie routine van het wachten op je was in een TL-verlichte wasserette waar niks te beleven valt. Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde bedachten het concept, omdat ze beiden te weinig ruimte hebben voor een wasmachine en zichzelf te oud vinden om nog elk weekend met de was naar hun moeder te gaan.

 

Dus kwamen de twee uit bij Wasbar: een hippe wasserette, bar en kapperszaak. De Wasbar biedt gratis wifi en ‘democratische prijzen.’ Alle reden om er gezellig af te spreken met je vrienden.

Vouwkamer
Onder het genot van een lekkere koffie of een fris pintje laat je rustig je was draaien. Zittend aan je tafeltje hou je jouw wastrommel in de gaten en vouwen doe je in de vouwkamer, want het is niet cool als je het ene moment stoer aan de bar staat en vervolgens je versleten of je feloranje onderbroeken aan het vouwen bent.

Programma
Om het nog gezelliger te maken, is het maandag Mannendag (gratis pils voor de geëmancipeerde man), dinsdag Doe-dag (creatief met kurk, breien en bloemschikken), donderdag Music concert-dag (drummen op wastrommels), vrijdag Aperitief-tijd en zo is er altijd wel wat te beleven in de Wasbar.

Kijk voor alle informatie op wasbar.be.