Mannen die dagelijks gedurende twaalf weken twee handen vol met walnoten eten zouden zowel kwantitatief als kwalitatief een verbetering van hun sperma berkrijgen, zo meldt het tijdschrift ‘Biology of Reproduction.’ Walnoten zouden daarom de kwaliteit van het sperma aanzienlijk verbeteren en een simpele oplossing bieden voor fertiliteitsproblemen. Dat blijkt uit recent Amerikaans onderzoek.

 

Bij de mannen onder 117 Amerikaanse mannen tussen 21 en 35 jaar – waarvan de helft geen noten at en de andere helft wel – bleek dat mannen die geen noten aan hun dieet toevoegden, geen verandering was te bespeuren. Bij de andere groep verbeterde de vorm, de beweeglijkheid en de vitaliteit van de zaadcellen.

Het gunstig effect is te te danken aan de vetzuren die in de noten zitten. Walnoten zijn een bron van omega 3 vetten. Ook de vruchtbaarheid van de mannen nam toe. Walnoten zouden hierdoor een simpele oplossing kunnen bieden bij fertiliteitsproblemen.

Een op zes koppels kampt met vruchtbaarheidsproblemen en in veertig procent van de gevallen zou dit liggen aan de man. Omdat het voedingspatroon van de man de kwaliteit van zijn sperma zou beïnvloeden, kan het eten van walnoten een oplossing zijn bij vruchtbaarheidsproblemen.

En dat is niet de enige goede eigenschap van walnoten. Eerder verscheen op onze website al De Kracht van de Walnoot. 

Bron: BBC.