De Amerikaan Doug Hirschhorn, die zijn expertise als sportpsycholoog gebruikt om mannen en vrouwen op Wall Street te coachen, zegt op Forbes Woman dat vrouwen het beter doen in de effectenhandel dan mannen. Vrouwen zouden meer winst maken dan mannen.

Volgens Hirschborn zouden vrouwen succesvoller zijn in banen die de combinatie van geld en risico in zich hebben. Vrouwen zijn betere handelaars op de effectenbeurs, omdat zij – in tegenstelling tot mannen – niet in de weg worden gezeten door hun eigen trots op het moment dat ze moeten beslissen.

Ook zouden vrouwen meer zelfkennis hebben. Zo houden vrouwen vaker dagboeken bij en dat helpt vaak bij zelfreflectie. Hirschborn adviseert beleggers en handelaars daarom om een werk-dagboek bij te houden.

Mannen voeren fysiek oorlog, vrouwen doen dat op mentaal niveau. En beter. Op de aandelenmarkt helpt het vrouwen om beter en met meer afstand actie te voeren op het moment dat ze op verliezen staan. Volgens Hirschhorn worden mannen op dat moment alleen maar boos waardoor ze nog harder willen ‘toeslaan.’