Als vervolg op haar succesvolle MILPHS* expositie stelt fotografe Sofie Coreynen binnenkort nieuw werk voor rond de afspiegeling van vrouwelijk schoon en hedendaagse clichés. De expositie is te bekijken in galerij eyeLoco in Antwerpen en loopt van 21 november tot 14 december 2013.

ArchetypiGALS bestaat uit portretten van vrouwelijke archetypes. De brutale bitch, helse heks, sirene of onbevlekte maagd worden gekoppeld aan hedendaagse clichés en op die manier tot immense proporties uitvergroot. Hiervoor gebruikte Sofie rekwisieten uit historische legendes die de reeks de allure van een georkestreerde maar verleidelijke verkleedpartij geven.

Inspiratie haalde de fotograaf uit de kracht en verleiding van de vrouwen die haar omringen, maar ook uit het boek ‘Sexual personae’ van Camille Paglia. “Ik wil met deze reeks krachtige vrouwen neerzetten, dames die hun mannetje staan en niet bang zijn van hun seksualiteit, maar tegelijkertijd hun kwetsbaarheid omarmen”, vertelt Sofie daarover.

Voor elk beeld werd gewerkt met een ander model en een andere stylist met als vereiste dat er een flinke dosis drama en humor aanwezig moesten zijn. Onder meer stylisten Deborah Bloemen, Harald Ligtvoet, Marieke De Pauw en Charlotte Arts gingen aan de slag met modellen als Margot Mankiyan, Yana Bovenistier, Carolina Mosquera en Sid Peeters. Genoeg vrouwelijk schoon dus.

Als bonus krijgen de foto’s een extra dimensie wanneer bezoekers de beelden scannen met de gratis Layar app. Maar om te kunnen zien wat er dan precies gebeurt, moet je vooral naar de expo gaan kijken.

Praktisch
De tentoonstelling loopt van 21 november tot en met 14 december 2013 in galerij eyeLoco, De Brouwerstraat 5 in Antwerpen. Je kunt er terecht van woensdag tot en met zaterdag tussen 14 en 18 uur of op afspraak: +32 473 64 33 55.

Over Sofie Coreynen
Fotografe Sofie Coreynen werkte eerder als assistent van o.a. Marc Lagrange en Roger Dyckgraaf waarna ze aan haar freelance carrière begon. Coreynen werkt o.a. voor Belgisch modelabel Essentiel en modeblad Marie Claire, De Morgen en De Standaard en oogstte al succes met haar expo’s *MILPHS, Mothers I’d Like To Photograph en Het Cliché Voorbij/ Au-Delà Du Cliché. Surf dan naar haar website.