Wij zijn fan van The Body Shop. Omdat The Body Shop jaar na jaar kwalitatieve en (h-)eerlijke producten op de markt brengt, maar ook omdat eerlijke handel en het welzijn van onze planeet hoog in het vaandel staan, er niet op dieren wordt getest én omdat The Body Shop goede doelen steunt. Met de verkoop van kerstproducten wordt dit jaar War Child gesteund.

Vorig jaar werd er in de kerstperiode 237.500 euro ingezameld voor de bouw van vijf nieuwe scholen overal ter wereld. De eerste school is intussen open en eind dit jaar worden er nog eens vier geopend in Nepal, Honduras, India en Ghana. Ruim 700 kinderen kunnen nu onderwijs volgen. 

Het thema van deze kerst is ‘educatie.’ Daarom werkt The Body Shop dit jaar tijdens de kerstperiode samen met War Child, de wereldwijde humanitaire organisatie voor kinderen die getroffen zijn door oorlog. Als je een van de speciaal geselecteerde giftsets koopt, kan er in een van de War Child’s projecten een oorlogskind naar school. Het streefdoel is om meer dan 6 miljoen lessen mogelijk te maken in oorlogsgebieden. Een mooie kerstgedachte. 

Schoolbooks of Wishes 
De cadeaus zelf zijn ook helemaal in de sfeer van het goede doel van dit jaar, zoals deze ‘schoolboeken,’ verkrijgbaar in de versie Peace, Love en Joy. De ‘boeken,’ gevuld met verzorgingsproducten, werden met de hand gemaakt van ambachtelijk geproduceerd papier door een Community Fair Trade-leverancier in Nepal. De boeken werden speciaal ontworpen voor de Children in Education-campagne met War Child. Prijs: 15 euro. Verkrijgbaar in de Apple-editon, de Vanilla-editon en de Cranberry-editon

Aftellen tot kerstmis
Aftellen tot Kerstmis kan dankzij The Best Of The Body Shop Adventkalender. Achter elk deurtje van deze adventskalender vind je 24 dagen lang een mooie beauty-verrassing, van de bestsellers voor lichaams- en gezichtsverzorging tot de beroemde geuren van The Body Shop en enkele nieuwste producten, zoals Glazed Apple, Wild Argan Oil en Colour Crush-nagellak. Van 1 december tot kerstavond mag je dus elke dag een deurtje openen om er een mooie verrassing te vinden. Kerstmis begint vroeg dit jaar. 

De Winter Wonderful Music Box  
Een heel uniek kerstcadeau is de magische muziekdoos die prachtige kerstdeuntjes laat horen. Inderdaad ja: Jingle Bells. Maar dat is niet alles, want binnenin vind je opnieuw allerlei heerlijke verwennerijen voor je lichaam. De doos zit werkelijk boordevol met The Body Shop-producten. Prijs 45 euro.
Om je giftbox een meer persoonlijke tintje mee te geven, kun je hem ook zelf vullen. In de winkel kies je de producten van jouw voorkeur en zo stel je zelf een Do it your Yourself Wish Box samen met de beauty-producten van jouw keuze.  

Kleinere gifts, grootse cadeaus
In deze Gliding Shower Gel Sleigh van 12 euro vind je pure verwennerij voor je huid: allerlei mini douchegels in een arrenslee. Ook zijn er grappige sponsjes voor onder de douche, verkrijgbaar in de versie van een ijsbeer en een pinguïn. Prijs: 5 euro. Verder zijn er ook Kerstkaarten met een cadeautje erin te koop voor slechts 7,50 euro.  

Voor hem
Het hoeft niet moeilijk te zijn om een cadeautje voor een man te kopen. Met de Modern Gent’s Shaving Kit geef je hem scheerproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor de huid van de man. Zo geef je hem de ultieme huidverzorging die hij verdient. Prijs: 29,50 euro.

Verwen jezelf met appels
Verwen jezelf of een ander met de Glazed Apple-lijn, zoals de Glazed Apple Eau De Toilette (14 euro) of de Glazed Apple Body Polish (10 euro), een licht scrubbende body polish die de zintuigen prikkelt met de feestelijke geur van appel en de huid zachter en gladder maakt. De Glazed Apple Body Butter (16 euro) is een ultrarijke hydraterende body butter voor een zachte, mooie huid.  Met de Glazed Apple Sparkler (15 euro) geur je niet alleen naar de zoete geur van appel, maar creëer je ook subtiele flonkerende glitter op je lijf. Perfect voor de feestdagen. Verder zijn er in deze Apple-lijn nog verkrijgbaar: shimmer lotion,  shower gel, bonbon zeep, bath sprinkles, handcrème en lip gloss.

Ook hier een originele box met tal van producten. In de Glazed Apple Tin Of Treasures (20 euro) vind je een miniverpakking Body Butter, Body Lotion, Shower Gel, Body Polish en een Bath Lily in een stijlvolle zilveren blik in de vorm van een appel.

Geen appel-type? Dan zijn alle producten ook verkrijgbaar in de feestelijke sensaties: Vanilla Brulée en Frosted Cranberry. 

‘Bevroren landschappen’
De make up voor deze kerst is helemaal gebaseerd op ‘bevroren landschappen.’ Er zijn twee oogschaduw-boxen verkrijgbaar: een met dolly pastels en eentje met frosted pastels. De dozen met Scandinavische print zijn zelf al een lust voor het oog, maar de oogschaduwen zelf maken van jou een oogverblindende belle of the ball. Om het geheel compleet te maken is er ook een sparkle eyeliner met zilverglitters en glitter-mascara. Voor de rode lippen en wangen is er de lip & cheek Doll: een Japans ogend limited edition potje met alle rood die je nodig hebt. 

Nagelgeluk met Elfi De Bruyn
Voor de nagels pakt The Body Shop uit met 24 kleuren: van mint tot chocolat cutie, van de topper Bodyshop green tot tot mooi kerstrood. Let wel: de nagellakken bevatten geen chemische stoffen, geen aceton en Nagel-artieste – en schrijfster van de bestseller Happy Nails – Elfi De Bruyn koos op verzoek van The Body Shop twee giftboxen met haar keuze van drie nagellakken om zelf aan de slag te gaan als nagelartiest. Om je te helpen verkoop The Body Shop ook een Nail Art-pen, een hulpstuk met een dikkere en een dunner punt, om de mooiste tekeningen te creëren op je nagels. Mocht je nog inspiratie kunnen gebruiken, de opvolger van het boek Happy Nails van Elfi De Bruyn, Happy Nails 2, ligt nu in de winkel. De giftboxes van Elfi liggen vanaf november in de winkel en kosten 15 euro per stuk. 


Red Musk 
Als sluitstuk voor een zalige kerst mag de nieuwe parfum van The Body Shop zeker niet ontbreken onder de kerstboom. De Red Musk is gebaseerd op de vrouw van nu en bevat
geen enkele bloementoon, maar is een mix tussen musk en allerlei kruiden zoals peperolie, kaneel en tabak. Dat laatste geeft de parfum een mysterieuze touch. Een geheel andere geur voor vrouwen die ook mannen wel zullen waarderen kan charmeren om hem zelf te gebruiken. Red Musk is een uniseks geur. Verkrijgbaar in 100 ml en luxe-uitvoering en in 30 ml parfum-olie.  

Over War Child
Doel van War Child is om ook kinderen in oorlogsgebieden een zo zorgeloos mogelijke jeugd te bezorgen waarin ze kunnen opgroeien en spelen. War Child helpt kinderen met psychosociale problemen, probeert hen weer naar school te laten gaan en doet er alles aan om het vertrouwen van deze kinderen te herstellen. Als je de geselecteerde producten koopt bij The Body Shop kan er elders op de wereld een kind in oorlogsgebied les krijgen op school. Doen!