Fotografe Sharon Brouns maakt uniek tijdsbeeld van buitenwereld tijdens lockdown

“Ik werk in Brussel en woon in Antwerpen. Behalve fotograaf, werk ik namelijk ook deeltijds als begeleider van personen met een verstandelijke

Heeft de wereld een burn-out en is dat dan het goede nieuws?

Elke dag word ik ’s morgens wakker en denk ik dat het allemaal een bizarre droom is geweest. Een naargeestig hersenspinsel over algeheel onheil dat nergens op gebaseerd is. Dat

De zin en onzin over mondmaskers

De website maakjemondmasker.be is vooral bedoeld om je handige tips te geven bij het zelf maken en dragen van een mondmasker. Je kunt er ook mondmaskers doneren, vanwege het grote

Hoe overleef je? Wetenschappelijk bewezen gezonde voeding

In de media gonst het van de medische en voedingsadviezen. Wie snapt het nog? Hoe zit het met gluten, koolhydraten en 'raw'? Mag je vlees en zuivel eten? Hoe gevaarlijk

Wereld Tai Chi en Qigong Dag: Tai Chi maakt je een pak gezonder! 

Bill Douglas, de stichter van de Wereld Tai Chi en Qigong Dag en tevens auteur van het boek The Complete Idiot’s Guide to T’ai Chi & Qigong, verzamelde in 1999

Belgische Luc Hapers gaat 1.600 kilometer afleggen in Himalaya

“Ik wil steeds mijn grenzen verkennen en verleggen.,” steekt Luc Hapers (48) uit Herentals van wal. “Ik heb al een zware trektocht in de Andes gedaan en ondernam ook verschillende

TED, het wereldwijde conferentieplatform voor innovatieve en inspirerende ideeën, maakte de tien winnaars bekend van de Ads Worth Spreading Challenge 2012: een competitie van inspirerende reclames die andere ideeën en visies verspreiden. Zoals de reclame Start with Sharpie van het bedrijf dat Sharpie markers maakt en het verhaal van een Maleisische kunstenaar gebruikt om aan te tonen dat Sharpie markers meer zijn dan zomaar stiften: ze kunnen namelijk je leven veranderen. Wil je meer weten over de competitie en winnende reclames?

De Ads Worth Spreading Challenge 2012 was de tweede editie van de TED-reclamecompetitie. Uit de inzendingen werden tien televisie commercials geselecteerd. Het gaat volgens de website van TED om de tien meest inspirerende reclames van het afgelopen jaar waar een andere, innovatieve visie achter zit.

Hierdoor worden nieuwe, inspirerende en andere ideeën verspreid, niet toevallig ook de doelstelling van TED. “Nieuwe ideeën kunnen de blik van mensen op de wereld veranderen en een domino-effect in gang zetten,” zo wordt het doel van de competitie op de website van TED toegelicht.

Neem nu de reclame over Sharpie markers. Een terechte winnaar, volgens de jury: “Omdat een waar gebeurd verhaal werd gebruikt dat anderen zou kunnen inspireren om zelf een voorwerp op te pakken en iets nieuws te creëren.”  

Aimee Muller voor L’Oréal

Alle tien de winnende reclames staan op de website van TED, zoals de l’Oréal reclame met Aimee Muller. Muller legt uit waarom de l’Oréal slogan: ‘Omdat je het waard bent,’ because you’re worth it, voor haar persoonlijk een andere en speciale betekenis heeft.

Muller heeft twee beenprotheses, maar dat heeft haar niet belet om atlete, model en actrice te worden. Ze zet zich ook actief in om lotgenoten ervan te overtuigen dat je alles kunt bereiken in het leven, ‘omdat je het waard bent,’ iets dat ze zelf nog maar eens bewees toen ze begin 2012 werd benoemd tot de nieuwe woordvoerder van l’Oréal.

Mazda en Hiroshima

In de reclame Defy Convention vertelt Masahiro Moro, een topman van de Japanse autofabrikant Mazda, over het geheim dat de stad Hiroshima deelt met zijn bedrijf. Volgens Moro is traditionele wijsheid geen garantie voor succes, want juist in harde tijden moet je traditionele waarden trotseren om ruimte te geven aan nieuwe ideeën.

Borstkankercreening

Ook de reclame Your Man Reminder veroverde een plaats in de top tien. In deze commercial wordt vrouwen gewezen op het belang van borstkankerscreening. Om de boodschap visueel aantrekkelijk te brengen, werden gespierde kerels opgevoerd die dienst doen als ‘herinnering’ dat het tijd is voor je volgende screening. Op speciaal verzoek plaatsen we hem  onder dit artikel.

Over TED

TED staat voor technologie, educatie en design en is een in de Verenigde Staten ontstaan conferentieplatform waar bekende en minder bekende gastsprekers hun vernieuwende en innovatieve kennis, visie en ideeën delen. Dat gebeurt via conferenties die worden opgenomen en verspreid: de zogenaamde TEDtalks. Inmiddels is het platform van ideeën niet langer beperkt tot technologie, educatie en design, maar komen ook bijvoorbeeld  economie, welvaart, kunst en architectuur aan bod.

Rethink Breast Cancer presents: Your Men Reminder.