Voor vaders en moeders die het niet te breed hebben, is de maand december geen makkelijke maand. Want ook al hebben sommige kinderen kasten vol met speelgoed, voor anderen is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Omdat ze vinden dat ieder kind recht heeft op cadeautjes, organiseren de mensen achter de Antwerpse Geefpleinen daarom dit weekend een Geefplein Speelgoed.

Onder andere Jeroen Olyslaegers, Nikkie van Lierop en Geefkast-bezielster Patsy Van der Parre zijn de initiatiefnemers van alweer een nieuw Geefplein. Eentje voor kinderen deze keer.

Want voor sommige kinderen betekenen de feestdagen niet dat ze bedolven worden onder de vele cadeaus. Tegelijkertijd kunnen ouders van kinderen die het wat makkelijker hebben hun kroost helpen om zich daarvan bewust te worden. Door hun overtollig speelgoed weg te geven.

Ken je dus mensen die het minder breed hebben? Breng hen zeker op de hoogte van het evenement. Of puilen jouw kasten uit van het speelgoed dat niet meer wordt gebruikt? Breng het dan deze zondag, samen met je kinderen, naar Park Spoor Noord in Antwerpen.

Het speelgoed zal ter plekke worden ingezameld en meteen weer worden weggegeven. Naast speelgoed zal er ook gratis soep en thee worden uitgedeeld. Maar degenen die zelf eten of drinken mee wensen te brengen, kinderen willen schminken, muziek willen komen maken of gewoon mee willen komen feesten, zijn ook meer dan welkom.

 

Praktisch

Geefplein Speelgoed vindt plaats op zondag 1 december aan Park Spoor Noord, Ellermansstraat 2 in Antwerpen en duurt van 10-16 uur.

Het speelgoed dat blijft liggen zal worden ingezameld door de Kringwinkel. Meer info vind je hier.