Penislengte blijkt toch iets belangrijker dan we dachten. In landen waar de lengte van het mannelijk geslacht langer is, gaat het namelijk ook economisch een stuk beter. Maar te grote penissen blijken ook weer niet goed voor de economie. De ideale lengte voor een maximaal bruto nationaal product is 13,5 centimeter.

Dat hebben Finse wetenschappers aan de universiteit van Helsinki ontdekt. Ze hebben ook uitgevonden dat, als de lengte van de penis in opgewonden staat ongeveer 13,5 centimeter is, het economisch helemaal voor de wind gaat. In landen waar de mannen een gemiddelde penislengte van onder de 12 centimeter hadden, bleek het bruto nationaal product significant lager te zijn. Hetzelfde bleek bij landen waarbij de mannen groter waren geschapen, vanaf een penislengte van 16 centimeter. Kleiner, maar ook groter, zorgt voor een mindere economische situatie.

De wetenschappers die het onderzoek hebben gedaan, vermoeden dat dit alles iets te maken heeft met het zelfvertrouwen van de mannelijke bevolking met een grotere penislengte.  

Bron: nu.nl