Onlangs doken er her en der op het internet enkele opvallende filmpje op met de cryptische boodschap: ‘Elvis leeft …’ Elvis leeft namelijk wel degelijk. En dat in 13., de tweede roman van Renate Breuer. 13. is nu ook verkrijgbaar als e-book en om dat te vieren, mogen wij er 5 gratis weggeven.

In 13., de tweede roman van Renate Breuer, draait alles om Oskar van de Wyngaert, een veelbelovend filmregisseur in spe die na het vertrek van zijn vrouw geen letter meer op papier krijgt. Hij zit meer in de kroeg dan achter zijn schrijftafel.

Op zoek naar de broodnodige inspiratie vindt Oskar zichzelf opnieuw uit en ontpopt zich vervolgens tot een onverbiddelijke vrouwenmagneet. Maar wanneer hij in een callgirl zijn nieuwe muze vermoedt en het er zelfs naar uitziet dat hij zich voor de schrijfkunst in een crimineel milieu zal storten, brengt kunstenares Lou het zelfvertrouwen van de hernieuwde Oskar ernstig in gevaar. Terwijl zijn roman eindelijk vorm begint te krijgen, verliest hij langzaam maar zeker de realiteit uit het oog en lijkt een catastrofe onafwendbaar.

Renate Breuer groeide op in verschillende uithoeken van Nederland maar woont intussen langer in België dan ze ooit in haar moederland heeft gedaan. Tot welke nationaliteit ze nu eigenlijk behoort, was haar lange tijd een raadsel en tegenwoordig een zorg. Schoonheid en gruwel zijn universeel, dus inspiratie vindt ze overal. Sinds 1995 werkt ze voor de Vlaamse televisie en in 2008 verscheen haar eerste roman ‘Sletten & prinsessen.’

Win, win, win, win, win

13., haar tweede roman is nu ook verkrijgbaar als e-book bij Uitgerij Linkeroever, en om dat te vieren mag Ziezózon er vijf gratis weggeven. En dat doen we aan de hand van een prijsvraag. Om helemaal in de sfeer van Elvis te blijven: weinig mensen weten dat Elvis als de helft van een tweeling ter wereld kwam. Helaas werd zijn broertje dood geboren. Maar welke naam wilde Elvis’ ouders zijn broertje meegeven? Tip: een variant op deze naam werd uiteindelijk de middelste naam van The King. Mail je antwoord naar [email protected] De vijf eerste, én correcte, inzendingen winnen het e-book 13. van Renate Breuer. Ben jij niet een van de gelukkigen, dan kun je 13. natuurlijk ook gewoon bestellen bij Linkeroever Uitgevers.