‘Paul de Leeuw ontdekte vandaag de studio’s van VTM en in het najaar de rest van Vlaanderen.’ Met deze toelichting zette programmadirecteur Jan Segers van de Vlaamse zender VTM een filmpje op YouTube waarin de Nederlandse presentator Paul de Leeuw een rondleiding krijgt in de studio’s van de commerciële zender. Gaat de presentator nu ook Vlaanderen onveilig maken? Het lijkt er op. Paul de Leeuw zelf lijkt er alvast wel zin in te hebben. Hij gaat direct op zoek naar kabouter Plop.

 

Paul de Leeuw, die in Nederland programma’s maakt voor de VARA, dook op in een filmpje dat door VTM zelf online is gezet. De presentator zou dit najaar op de Vlaamse commerciële zender een studioprogramma gaan presenteren, waarin hij Vlaanderen gaat ontdekken.

VTM-woordvoerster Sara Vercauteren bevestigde op Twitter dat Paul de Leeuw dit najaar een programma voor de VTM gaat maken. Ook Paul De Leeuw zelf laat aan het einde van het filmpje weten dat hij ‘iets’ gaat doen voor de Vlaamse zender.

Paul!
Paul de Leeuw maakte afgelopen seizoen voor de Vara het amusementsprogramma Paul!, waarin hij in zijn gekende stijl gasten ontving, waarvan sommigen aan het einde in de ‘Vladip’ belandden (een enorm ‘kom’ vla). Het programma haalde niet de kijkcijfers die Paul de Leeuw ooit wist te behalen en kreeg vooral bj de start de nodige kritiek.

Herbronnen
Talkshow-koningin van weleer Sonja Barend liet weten dat Paul de Leeuw misschien beter even van het scherm kon verdwijnen om zich te herbronnen en een nieuwe weg in te slaan. Het lijkt erop dat hij dat in Vlaanderen gaat doen. Nu even afwachten of de Vlaamse kijkers gecharmeerd zullen zijn van de aanpak van de Nederlandse ‘Schreeuw van de Leeuw’ of moeten we zeggen: van de nieuwe Paul de ‘Leeuw van Vlaanderen?’