Uit frustratie over het negatieve beeld van vluchtelingen in de media lanceren zes studenten van de kunstacademie in Utrecht The Publisher. Dit online platform geeft een podium aan de schrijvers, kunstenaars en fotografen onder vluchtelingen om bewustzijn te creëren bij het Nederlandse publiek, maar vooral ook om de negatieve beeldvorming rond vluchtelingen te veranderen.

The Publisher geeft vluchtelingen zelf de kans om hun eigen verhaal te vertellen. Zo wordt creativiteit ingezet om de beeldvorming rond het vluchtelingenvraagstuk in Europa en Nederland te veranderen. Dat is het doel van de zes studenten van de kunstacademie in Utrecht. Vandaag lanceren ze samen met drie Syrische jongeren uit een asielzoekerscentrum The Publisher, want zo zeggen ze zelf: ‘Er wordt veel over vluchtelingen geschreven, maar zelf komen ze nooit aan het woord.”

Eigen verhaal
The Publisher moet dat veranderen. Het wordt een online podium waarop schrijvers, kunstenaars en fotografen, die in Nederland verblijven als vluchteling, hun eigen verhalen kunnen vertellen. Het online platform heeft tot doel om de creatieve kant van de mensen in vluchtelingenkampen en AZC’s te belichten en hen te verbinden aan de Nederlandse artistieke samenleving.

De studenten begeleiden de vluchtelingen bij het maken van hun content en bij het vinden van de juiste apparatuur. The Publisher wordt op 2 februari officieel gelanceerd in pakhuis de Zwijger In Amsterdam.

Meer informatie: The Publisher.