Vandaag organiseren de stichting Samenwerkende Hulporganisaties, de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), SBS en RTL 4 een landelijke actiedag voor de ramp op de Filipijnen. Vanuit het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, waar een belteam met BN’ers van 06.00 tot middernacht plaatsneemt, wordt er geld ingezameld voor Giro555.

De toestand in het door een tyfoon verwoeste land is nog altijd schrijnend. Veel slachtoffers in afgelegen gebieden zijn nog altijd verstoken van hulp. Vandaag daarom veel aandacht voor de toestand ter plaatse. 

Heel wat radio- en tv-programma’s besteden de hele dag aandacht aan de actiedag. De NOS zendt voortdurend reportages uit na de Journaals en in de bestaande live programma’s. En ook op de radio wordt je op de hoogte gehouden van het bedrag dat is ingezameld.

Wil je ook geld geven aan Giro555, ga dan naar de website Giro555. In België kan er geld worden overgemaakt op rekening BE17 0000 0000 2121 van het Belgische Consortium voor Noodhulpsituaties, beter bekend als Consortium 12-12.