Ruim driekwart van de moeders vindt dat er te weinig tijd is om te spelen met hun kind en te genieten van het ouderschap. Dat blijkt uit een enquête van Gezinnig, een  website met praktische gezinsproducten voor een soepel gezinsleven. Ook hebben moeders moeite met het instellen van regels en zijn ze onzeker over de opvoeding.

Opvoeden valt niet mee
Uit een enquête van Gezinnig blijkt dat gezinnen de nodige hobbels aan het thuisfront ervaren. In totaal deden 395 moeders mee aan het onderzoek. De ochtendspits (het aanjagen en klaarmaken voor de dag) is voor 28 procent bijna dagelijks en voor nog eens 42 procent soms een probleem. Onzekerheid over de opvoeding kennen ouders ook, 65 procent heeft hier bijna dagelijks (12 procent) of soms (54 procent) mee te maken. Regels instellen en handhaven valt ook niet mee, 71 procent van de respondenten geeft aan hier bijna dagelijks (20 procent) of soms (51 procent) mee te worstelen. Op de vraag of er voldoende tijd is om te spelen en te genieten laat 79 procent weten dat dit bijna dagelijks (25 procent) of soms (54 procent) niet het geval is.

Geniet van het moment
Oprichter en eigenaar van Gezinnig Rianne van Essen, zelf moeder van twee kinderen, over de resultaten: ‘Ik weet dat het een pittige klus is om een gezin te runnen en kinderen op te voeden, maar de percentages zijn wel opmerkelijk hoog. Het is jammer dat het blijkbaar niet lukt om voldoende speeltijd in te bouwen in onze drukke agenda’s. De tijd met die kleintjes vliegt voorbij dus het is echt zaak te genieten van het moment. Het is dan ook mijn drijfveer om met Gezinnig concrete hulpmiddelen aan te bieden.’

Vernieuwde website
Vandaag lanceert Gezinnig een nieuwe website met tools en tips om moeders meer te laten genieten. De nieuwe site is heeft een heldere indeling op onderwerpen en klanten kunnen producten een beoordeling geven. De producten van het Gezinnig label worden aangevuld met andere, relevante producten plus tips en blogs die het gezinsleven versoepelen.

Over Gezinnig
Gezinnig bedenkt en produceert al acht jaar praktische en vrolijke gezinsproducten om het gezinsleven soepeler te laten verlopen. Het assortiment bestaat onder meer uit een weekplanner met 80 magneetjes en een serie kletsboeken die het contact tussen ouder en kind stimuleren. Van het boek Slaapklets!, een dagboek om voor het slapengaan samen met je kind de dag door te nemen, zijn al meer dan 25.000 exemplaren verkocht.

Meer informatie op de website van gezinnig.