Iedere hartslag is anders dus hebben we allemaal ons eigen tempo dat we moeten volgen, zelfs in een chaotische stad waarin iedereen haast heeft. Dat is het basisidee waarvan kunstenaar George Zisiadis vertrok toen hij het concept van Pulse of the City bedacht. Na San Francisco vorig jaar, heeft nu ook Boston 5 levensgrote harten laten installeren die je hartslag omzetten in muziek op jouw eigen ritme.

De interactieve publieke kunstinstallatie van Zisiadis is te vinden op verschillende plaatsen in de stad en wil mensen weer in contact brengen met het ritme van hun eigen lichaam. Als voorbijgangers het hart vast nemen weerklinkt er namelijk een muziekstuk op het tempo van hun hartslag. Je eigen lichaam bepaalt dus de muziek en samen met andere voorbijgangers kun je luisteren naar jouw hart.

Pulse of the City is een combinatie van kunst, design en technologie die samen een creatieve expressie vormen van het leven zelf. Tijdens het eerste weekend vonden er in Boston al meer dan 1.000 interacties plaats die de hectische stad verrijkten met minstens zoveel unieke ritmes.

Meer over Pulse of the City vind je op de website van George Zisiadis.

Pulse of the City – Turning Heartbeats Into Music from George Zisiadis on Vimeo.