Wie zich afvraagt wat er gebeurt met alle spullen uit het inmiddels verlaten Olympische dorp in Londen: die worden geveild via de website remainsofthegames.co.uk. Als je dus graag een bed op de kop wilt tikken waar – wie weet – Usain Bolt in heeft geslapen: grijp dan nu je kans.

 

Het Olympische dorp in Londen bood onderdak aan 17.000 atleten en ‘officials’ uit alle hoeken van de wereld. Twee weken maakten zij gebruik van het spiksplinternieuwe interieur. Nu worden diezelfde meubelen online verkocht. Je kunt kiezen uit boekenkasten, wandklokken, prullenbakken (uit de badkamers), zitzakken, stoelen, spiegels en bedden… Voor de liefhebber zijn er lampen in de vorm van de typische Engelse Jeeves-bolhoeden.

Alle spullen zijn 100 procent zeker gebruikt door atleten. Wie iets aankoopt, krijgt er namelijk een certificaat van authenticiteit bijgeleverd met de tekst: ‘Dit product is met trots gemaakt en geleverd aan de Olympische- en Paralympische Spelen 2012 in Londen.’

Wie had gehoopt om het bed van zijn of haar favoriet op de kop te tikken, moeten we teleurstellen. Je komt nooit te weten wie er in je aangekochte spiegel heeft gekeken of in het al beslapen bed heeft liggen dromen van een gouden medaille.

Aangezien het gaat om gebruikte spullen kan het verder zijn dat er sprake is van lichte beschadigingen, zoals krasjes en en deukjes. Maar dat maakt het natuurlijk alleen nóg meer authentiek.

Je vindt alle spullen op de website remainsofthegames.