Je rent om je aansluiting te halen en beseft plots dat je tas nog in de trein ligt die net wegrijdt. Bij Gevonden Voorwerpen komen dagelijks tassen en knuffels binnen. 80.000 gevonden voorwerpen per jaar. Soms zitten er ook zaken bij waar zelfs NS-medewerkers van opkijken. Want hoe vergeet je nu een kunstbeen?

Dit soort ‘aparte voorwerpen’ krijgt al jaren een bijzonder plekje in het depot van Gevonden Voorwerpen, maar vanaf morgen zijn ze ook te bewonderen tijdens de expositie en pop-up store Lost & Found op spoor 2 van het Amsterdamse Centraal Station.

Daar zie je, behalve het kunstbeen en de autosleutel van een Porsche, ook voorwerpen die door studenten van Academie Artemis onder handen zijn genomen. Zij maakten een stoel van oude koffers en een gigantisch blauw knuffelkonijn van 25 kilo gevonden jassen, tassen, broeken, sportkleding en handdoeken.

Mocht je een leuk kerstcadeau zoeken, de bewerkte voorwerpen zijn ook te koop. De Lost & Found-expositie en pop-up store op spoor 2 is geopend van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december, van 11 tot 19 uur.