De lekkerste popcorn ter wereld. Dat is wat we binnenkort kunnen verwachten in en rond Amsterdam. Via een crowdfundcampagen wordt de eerste mobiele popcornfabriek gerealiseerd die wordt bemand door (ex-)daklozen. De popcorn, gemaakt van biologische ingrediënten, zal worden verkocht op evenementen, festivals en in parken in Amsterdam.

John Altman is een man met een missie. Nadat hij eerder al koekjes en wijn op de markt bracht, is het nu de beurt aan popcorn Rainbow Popcorn wordt gemaakt in een ‘mobiele popcorn fabriek’, die overal kan komen: in de stad, het park, op festivals of bij jou op kantoor. De popcorn fabriek rijdt op elektriciteit.

De John Altman Popcorn Fabriek wordt bestuurd en bemand door de mensen van de Regenboog Groep, een organisatie die zorgt voor participatie van ex-daklozen in de maatschappij. John Altman en de Regenboog Groep bieden deze mensen een uniek werktraject om een nieuw bestaan op te bouwen: het maken én verkopen van popcorn.

Met het geld dat wordt opgehaald, wordt begin 2014 de eerste John Altman Popcorn Fabriek in Amsterdam gebouwd. Met het geld dat wordt verdiend, wordt een tweede popcorn fabriek gekocht. Zodat meer en meer ex-daklozen de kans krijgen om popcorn te verkopen.  

Vanaf maart 2014 is de popcornfabriek te vinden in diverse parken in Amsterdam, waaronder het Oosterpark en het Westerpark. In 2014 willen we van de partij zijn op onder meer de Uitmarkt, de Parade, het grachtenfestival en het Over het IJ festival.  

Over de Regenboog Groep
De Regenboog Groep zet zich in voor mensen met sociale problemen, voor dak- en thuislozen, verslaafden en voor mensen met psychiatrische klachten. Doel is hen zo volwaardig mogelijk te laten participeren in de samenleving. 

John Altman is een merk van 100 procent natuurlijke en eerlijk geproduceerde producten; producten waar mensen blij van worden en die tegelijkertijd zo goed als mogelijk zijn voor mens en planeet. 

Wil je meer weten over de crowdfunding van dit project, surf dan naar deze website.