In december gaan er weer heel wat nieuwe films in première. Wij hebben drie films geselecteerd die volgens ons meer dan de moeite waard zijn om te bekijken tijdens de feestdagen. Anna Karenina met Keira Knightley en Jude Law, Après Mai met Felix Armand en Dolores Chaplin en Elliot Loves met Quentin Araujo en Michael Ariemma.

 

Anna Karenina  
Genre: drama, romantiek, historiek.
Cast: Keira Knigtley, Jude Law, Aaron Johnson, Kelly MacDonald, Saoirse Ronan.
Geregisseerd door Joe Wright.  

Verfilming van Lev Tolstojs gelijknamige, klassieke roman. De prachtige en levenslustige Anna voelt zich gevangen in haar liefdeloze huwelijk met de hooggeplaatste ambtenaar Alexei Karenina. Wanneer ze graaf Vronsky leert kennen, ontstaat er een gepassioneerde affaire met tragische gevolgen.

De film is te zien vanaf donderdag 6 december 2012.

Après Mai
Genre: drama
Cast: Felix Armand, Dolores Chaplin, Carole Combes, Lola Créton, Félix de Givry. 
Geregisseerd door Olivier Assayas

Gilles, een jonge scholier, wordt meegesleurd door de politieke en creatieve onrusten van zijn tijd. Eigenlijk wil Gilles alleen maar schilderen en films kijken. Zijn vriendin en haar politiek geëngageerde vrienden nemen hem dit kwalijk. De jonge scholier en zijn vrienden vullen hun tijd desondanks met romantische ontmoetingen, artistieke ontdekkingen en reizen die hen van Italië naar Londen brengen. Gaandeweg neemt Gilles meer verantwoordelijkheid voor zijn keuzes en vindt hij beter zijn draai in de turbulente periode van de jaren zeventig.

De film is te zien vanaf donderdag 6 december 2012.


Elliot Loves
Genre: drama, komedie
Cast: Quentin Araujo, Michael Ariemma, Benjamin Bauman, Will Bethencourt, Monte Bezell.
Geregisseerd door Terracino. 

Humoristisch drama waarin Elliot vastbesloten is om in zijn liefdesleven niet in dezelfde valkuilen te trappen als zijn moeder. Elliot is een nieuwsgierige jongen van tien jaar die samen met zijn moeder woont. Zijn vader kent hij niet, want die nam na zijn geboorte afscheid van hun. Zijn moeder valt steeds weer op de verkeerde mannen, die zich ook telkens bemoeien met zijn leventje. Elliot wordt gedwongen volwassen hierin op te treden met alle gevolgen van dien. Als 21-jarige man probeert hij zelf een eigen leven vol romantiek op te bouwen, maar merkt dat hij geconfronteerd wordt met dezelfde valkuilen als zijn moeder. De vraag is of hij in staat is om zijn leven anders in te vullen.

De film is te zien vanaf donderdag 13 december 2012.