Van de wereld een betere plek maken. Dat is wat de 16-jarige Britt al sinds haar twaalfde actief doet. Nu is ze bekroond tot Wereldverbeteraar van het Jaar door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten International die elk jaar op zoek gaat naar scholieren die met hun plan meehelpen om de Millenniumdoelen te behalen.

Met haar stichting Britt Helpt is Britt al sinds haar twaalfde bezig. Zo zamelde ze geld in waarmee ze vorig jaar naar Zuid-Afrika trok om er klaslokalen te laten bouwen, lokalen te schilderen en een schoolterrein op te knappen. 

Naar Malawi
Britt kreeg met eerste prijs 1500 euro om haar doel nog beter te kunnen verwezenlijken. Ook mag ze op reis naar Malawi waar ze gaat samenwerken met de lokale bevolking aan bijzondere projecten. Ook Eline en Sanne die de tweede prijs (1.000 euro) en Guido en Jesse die de derde prijs (500 euro) wonnen, kunnen hun plannen gaan verwezenlijken.  

Millenniumdoelen
In 2000 stelden de Verenigde Naties de Millenniumdoelen op. De afspraak is om deze doelen in 2015 te behalen. Voor een aantal doelen zijn we al goed op weg, maar voor een groot deel is er nog volop werk aan de winkel. Zoek via Twitter op #WVHJ2015 om te zien  welke activiteiten jongeren ondernemen om op lokaal niveau bij te dragen aan het behalen van deze doelen.

Bron: Wereldverbeteraar van het Jaar

Foto: wereldverbeteraar van het jaar.