Geluk is een Jurk – De modewereld van binnen uit, zo luidt de titel van het nieuwe boek van Cécile Narinx, hoofdredacteur van de Nederlandse ELLE. In een jurk van 1500 euro van het Franse modehuis Lanvin legde ze het onlangs uit bij De Wereld Draait Door. Dat anderen haar oppervlakkig vinden, deert haar niet: “Een mooie jurk kan je écht gelukkig maken.”

 

Vijftien jaar geleden begon Cécile Narinx op de redactie van de ELLE en inmiddels staat ze al zeven jaar aan het roer van het Nederlandse modeblad. En dan loop je al eens mode-orakels als Karl Lagerfeld tegen het lijf óf heb je een gezellig onderonsje met über fashionista Victoria Beckam. 

Lapje stof

De uit Maastricht afkomstige Cécile Narinx noemt zichzelf ook ‘een soort van mode-Jehova’ en dat mensen dat oppervlakkig vinden, deert haar niet. Daarom kocht ze voor een bruiloft van een collega ‘een lapje stof’ van 1500 euro, gewoon omdat ze er zin in had, want: een jurk kan je écht gelukkig maken, aldus Cécile aan tafel bij De Wereld Draait Door. Wij vragen het ons toch af en ook of je dan van een jurk van 1500 euro nóg gelukkiger wordt. 

Praktisch

In ‘Geluk is een Jurk’ gunt Cécile Narinx de lezers een blik achter de schermen van de internationale modewereld. Het boek is in de loop van deze week verkrijgbaar, maar nu al te bestellen.