Tot gisteren was Bertha 38 volledig anoniem, maar dankzij prins Willem-Alexander staat ze ineens volop in de belangstelling. Al die jaren bleek ze namelijk in de wei te staan naast Willem 4, de aanstaande koning van Nederland die liever wordt aangesproken als koning Willem-Alexander. Ofwel wat een interview met Willem-Alexander en Máxima teweeg kan brengen. 

 

Op de vraag waarom hij niet door het leven zal gaan als koning Willem de vierde, antwoordde Willem-Alexander gisteren dat ‘Willem IV in de wei staat naast Bertha 38,’ (en dat hij daarom liever als koning Willem-Alexander door het leven gaat.) Willem-Alexander wilt met andere woorden geen nummer zijn. Een antwoord dat heel wat teweeg bracht in Nederland.

Op Twitter werd Bertha 38 direct een trending topic. En inmiddels is de bekende radio-dj Giel Beelen al op zoek naar Bertha 38, heeft Bertha op Twitter een eigen account (‘Zojuist gebeld door de minister-president. Hij heeft nog een witte motor nodig voor de economie,’ ‘Gras eten is zoals lintjes doorknippen’ en ‘Willem IV en ik hebben besloten dat we ons niet meer laten koeioneren…) en ook op Facebook heeft Bertha al een flinke ‘kudde’ verzameld. Maak kennis met Bertha 38. 

Bertha 38 op Facebook, Bertha 38 op Twitter.