Op 10, 11 en 12 januari staat het kot weer op stelten bij cultuurbar Mokkakapot. Dan vinden er wederom de maandelijkse BennieStukdagen plaats en dat wil zeggen dat het feest is aan het Moorkensplein in hartje Borgerhout, Antwerpen. Met een vernissage, lezingen, workshops en andere activiteiten. De tekentafel staat, zoals altijd, ook tijdens de BennieStukdagen permanent ter beschikking van iedereen die zin heeft om zich creatief uit te leven.

Mokkakapot is de “cultuur-bar-baar” waar bezielster Femke Hellemans haar gasten onderdompelt in haar eigen artistieke universum. Elke gast-exposant wordt niet alleen uitgenodigd om eigen werk te tonen maar ook om de ruimte volledig naar eigen hand te zetten.

In Mokkakapot staat verbeelding centraal, maar wordt daarnaast ook met zorg aandacht geschonken aan de innerlijke mens. Met koffie van de kleine onafhankelijke Antwerpse koffiebranderij CORDON Coffee van Koen Bleuzé en een selectie thee van Ann Vansteenkiste, auteur van het boek De stille kracht van thee, die ook Sergio Herman tot haar klanten mag rekenen. Verder kun je je eigen verse sap trappen op de fiets of je laven aan een Skiwi, een John Massis of een Rode ridder. Op de alternatieve bierkaart staan onder andere Blauw pils, Omer, Wolf en Boerinneke en wie het gehad heeft met de klassieke cava kan hier een sprankelende frizzante bestellen. Tegen de kleine honger zijn er dagelijks verse soep, bio-boerenboterhammen of voor de zoetekauwen: scones en gebak, eventueel glutenvrij.

Komend weekend zijn het de eerste BennieStukdagen van 2014 met op vrijdag ’T nief is eraf’, op zaterdag ‘Maak je eigen button / badge’ en op zondag de opening van de expositie Ulvehund en een optreden van Veston, Blues en Duende in het Vlaams.

Mokkakapot bevindt zich op de Sergeyselstraat 2 in Borgerhout, op de hoek van het Moorkensplein. Voor meer info over de BennieStukdagen, surf naar de website van Mokkakapot.

   Veston, Blues & Duende in het Vlaams