En er is weer een nieuwe beroep dat helemaal past bij deze moderne tijd: de dudela. De dudela neemt enkele belangrijke taken over van de man wiens vrouw aan het bevallen is, zoals foto’s nemen en Facebook updaten met foto’s en tekst. Op die manier kan de vader in spe zich volledig concentreren op zijn puffende vrouw en de geboorte van de spruit.

Niet dat het nieuwe beroep nu al op grote schaal wordt beoefend, maar in Groot-Brittannië is de eerste dudela nu opgestaan. Het gaat om John, een man die in de Daily Mail zijn verhaal vertelt. John kreeg het idee toen hij na 33 weken zwangerschap samen met zijn vrouw nadacht over de bevalling en wat daar allemaal bij komt kijken.

De sigaar

Nu biedt hij zijn services aan voor 200 Engelse pond. Hiervoor neemt John foto’s en beantwoordt hij dringende vragen op Facebook die niet kunnen wachten tot na de geboorte. Ook zal hij een van te voren afgesproken aankondiging van de geboorte plaatsen op Facebook. Ook inbegrepen in de diensten van John is het aanbieden van een sigaar aan de vader als de bevalling er op zit. Tot nog toe heeft nog niemand een beroep gedaan op de diensten van John, maar hij verwacht dat daar wel verandering in zal komen.