Wist je dat 43% van jonge meisjes denkt dat het beroep van kapper meer iets voor vrouwen is? En dat 60% van die meisjes niet voor een technische richting durft te kiezen omdat er te weinig vrouwelijke rolmodellen zijn die dat wel hebben gedaan? En dat 57% van hen bovendien denkt dat een vrouw veel harder moet werken om even succesvol te zijn als een man? Dare to Dream organiseert wereldwijd evenementen waarop inspirerende vrouwen hun verhalen delen met meisjes uit benadeelde gemeenschappen.

Momenteel wordt met de ’35 voor 35’ campagne geld ingezameld voor het eerste event dat in Zuid Afrika zal plaats vinden. Werken van onder andere striptekenaar Eva Mouton en fotograaf Lisa De Boeck worden in een beperkte oplage van 35 genummerde prints (300mm x 450mm) voor 35 euro per stuk verkocht. De opbrengst gaat integraal naar het evenement.

Economische investering

Bij Dare to Dream zijn ze namelijk overtuigd dat je, meisje per meisje, de wereld wel degelijk kunt veranderen. Sterker nog, volgens de organisatie moet je een bijdrage of donatie niet zien als sociaal engagement, maar eerder als een slimme economische investering. Zo verliest India jaarlijks miljarden aan potentieel inkomen omdat miljoenen adolescente meisjes moeder worden en zou de economie van Kenia miljarden winnen als Keniaanse meisjes hun school zouden afmaken. En dat zijn nog maar twee voorbeelden.

TED Talk voor meisjes

Met 250 miljoen individuen vormen deze jonge meisjes wereldwijd een gigantische potentiële kracht voor verandering en Dare to Dream gelooft dan ook in een wereld waarin meisjes, ongeacht hun achtergrond, alles kunnen bereiken wat ze maar willen. Kortom: Als je het kunt dromen, kun je het ook doen.

Om hun doel te bereiken organiseert Dare to Dream evenementen waarop vrouwelijke dokters, piloten, politici, Olympische atleten, professoren of schrijvers, korte en inspirerende speeches geven. TED Talks voor meisjes, zeg maar.

Wil je meer weten over de evenementen van Dare to Dream of ben je geïnteresseerd in een kunstige print voor 35 euro om het project te ondersteunen? Surf dan naar hun website.